Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Папа Франциск лидер в социалната мрежа

Папа Франциск лидер в социалната мрежа

„Папа Франциск е абсолютен лидер в социалната мрежа”. Това е мнението на директора на католическото списание “La Civiltà cattolica” отец Антонио Спадаро, което той изрази по време на кръглата маса на тема „Създаване на ценности чрез дигитални платформи”, организирана от Google в Рим, за ХХХ-то издание на проявата “Big Tent”.Папа Франциск лидер в социалната мрежи

Папа Франциск лидер
в социалната мрежи

„От край време е било отредено Църквата и интернет да се срещнат. Църквата се крепи на два стълба и те са същите като тези на мрежата: отношенията между хората и размяната на послания”. „От друга страна”, добави отец Спадаро, „също хакерите са били вдъхновени от великите Отци на Църквата, като свети Августин”.

Според директора на списанието, „интернет е самият живот, а не само технология и електрически кабели: той е израз на съзнателната проява в живота. Трябва да работим още повече, за споделеното създаване на културно съдържание. Но е необходимо да бъдем и внимателни, тъй като понятието „културно богатство” може да бъде преиначено от „културата на мрежата”. Отец Спадаро посочи и пример, като каза, че „в днешно време новините се състоят и от коментари, които се публикуват в мрежата. Динамиката на споделянето е променила схващането за културно наследство”.СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови