Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Ирландия узакони абортите само при опасност за живота на майката

Ирландия узакони абортите само при опасност за живота на майката

В Ирландия абортите вече са законни, но само ако има очевидна опасност за здравето на майката.Ирландия узакони абортите само при опасност за живота на майката

Снимка: man/ rv

Президентът Хигинс подписа новия закон, приет със смазващо мнозинство в парламента, под въздействието на случая със Савита Халапанавар, която бе починала в една болница от септицемия, след отказ на лекарите да прекъснат бременността й.

Най-голямо смущение при обсъждането на проектозакона бе клаузата за „опасност от самоубийство”, която включва и склонността към самоубийство в рисковите за здравето на майката клаузи.

Католическата Църква в Ирландия остро се бори срещу мярката . Ирландският примас кардинал Брейди бе разобличил въвеждането на „много по-либерален режим по въпроса за аборта в сравнение с онова, което предвижда ирландската конституция”, като бе посочил и липсата на клауза за „възражение по съвест” на ангажирания медицински персонал, докато в град Лимерик бе организирано молитвено бдение за живота, по време на което бе припомнено, че бебето, което предстои да се роди, е „човешко същество”.

До този момент, поради нелегалността на абортите в Ирландия, всяка година около 4 хиляди ирландки са пътували до съседна Великобритания, за да абортират.


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови