Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Папа Франциск в пряк текст защити гейовете.

Папа Франциск в пряк текст защити гейовете.

Папа Франциск заяви, че хомосексуалните хора не бива да бъдат съдени или маргинализирани. При завръщането си от визита в Бразилия папата каза пред журналисти: „ Ако човек е гей, но търси Бог и има добри намерения, кой съм аз, че да го съдя?”, предаде BBC.Папа Франциск

Папа Франциск

Позицията на папа Франциск по въпроса за хомосексуалистите е доста по-отстъпчива от тази на предшественика му Бенедикт XVI. Пет месеца след встъпването си в длъжност настоящият водач на Католическата църква заяви, че гейовете трябва да бъдат напълно приети в обществото, независимо, че католицизмът ги определя като грешници.

Папата обаче осъди лобито на хомосексуалистите. „Проблемът не е в самата ориентация. Всички трябва да бъдем братя. Проблемът е лобито на тази ориентация, лобитата на алчните хора, политическото лобиране, масонските лобита, толкова много лобита. Това е най-сериозният проблем”, заяви папа Франциск.

По отношение на въпроса за жените свещеници той каза, че Църквата е против, но ролята на жените все пак трябва да се разширява.

„Не можем да ограничим ролята на жените до църковни прислужници или ръководители на благотворителни дружества. Тя трябва да стане по-голяма”, коментира папа Франциск. Все пак той бе категоричен, че въпросът за ръкополагането на жени в духовен сан е „затворен”.


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови