Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

САЩ: католици, православни и протестанти се обединиха в защита на брака

САЩ: католици, православни и протестанти се обединиха в защита на брака

Обединявайки се в защита на брака в настоящия исторически момент, група свещеници и църковни водачи в САЩ – католици, православни и протестанти, наскоро подписаха съвместна резолюция.САЩ - национален флаг

САЩ - национален флаг

Проектодекларацията за защита на брака под название „Ние се обединяваме в защита на брака и семейството, както и на обществото, което се крепи на тях” е написана от дякон Кит Форниер – редактор на Catholic Online и председател на Common Good Alliance, и Мат Стейвър – председател на Liberty Counsel Action.

Документът бе подкрепен и от други християнски пастори и лидери и подписан от лидерите на църкви и известни християнски свещеници, представляващи десетки милиони християни. Постановлението потвърждава, че „бракът и семейството са вписани от Божествения архитект в Книгата на сътворението”.

По-нататък се посочва: „Бракът между един мъж и една жена, основан на съюз между съпрузите, има за цел създаване деца и изграждане на семейство. Семейството е първата жизненоважна клетка на обществото, първата църква, първото училище, първата болница, първата икономика, първото правителство и първото свързващо звено в нашия социален ред. Бъдещето на едно свободно и здраво общество е свързано именно с брака и семейството”.

Проектодекларацията за солидарност в името на брака завършва с думите: „Ние се молим предефинирането на брака да не се осъществи. Има неща, с които можем да се примирим, но предефинирането на брака би оказало такова огромно въздействие върху естествената природа на нещата и истинските блага, че ние сме длъжни да се обявим в защита за брака и не можем и няма да отстъпим от това свое решение”.


Редактор: Венци Тоневски

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови