Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Покойният папа Йоан Павел ІІ ще бъде обявен за светец

Покойният папа Йоан Павел ІІ ще бъде обявен за светец

Канонизирането на полския папа може да се осъществи преди края на годинатапапа Йоан Павел ІІ

папа Йоан Павел ІІ

Конклавът на Ватикана, който определя кандидатите за светци, е признал второ чудо, отдадено на папа Йоан Павел ІІ, с което канонизирането на покойния вече Свети отец е само на подпис разстояние, съобщава италианската информационна агенция АНСА.

Канонизирането на полския папа може да се осъществи преди края на годината, по време на церемония, която е насрочена за декември.

Теолозите на Ватикана отдадоха второ чудо на папа Йоан Павел ІІ, което според тях „ще изуми света”.

Дългият път към статута на светец на Римокатолическата църква се решава от две потвърдени „чудеса”, извъшени с божията намеса – казус, финализиран именно от папа Йоан Павел ІІ шест месеца преди смъртта му през 2006 г.

Първото чудо се отнася към излекуването на сестра Мари Симон-Пиер, която се молела за душата на покойния папа, от болестта на Паркинсон – все още необяснено от учените явление.

Второто чудо, според източниците на АНСА, е възникнало в деня на обявяването на папа Йоан Павел ІІ за блажен на 1 май 2011 г., когато жена от Коста Рика е била изцелена от страданията си.

Решението на конклава на Ватикана трябва да бъде последвано от официален декрет от името на действащия глава на Римокатолическата църква папа Франциск, който да обяви канонизирането на Йоан Павел ІІ и конкретната дата за това.


Редактор: Венци Тоневски

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
+1 #1 Очакване 18-07-2013 14:53
И какъв е смисълът да го обявяват за светец, щом твърдят, че е в Рая? Излиза, че до този момент е бил там като нелегален, а сега вече ще му узаконят местопребиваван ето...

А мнозина вярват в католическите измислици за задгробен живот и тичат да се кланят на мъртвите, докато те са си в гроба!
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови