Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Испания: епископите обезпокоени от нормите за сексуалното възпитание в Европа

Испания: епископите обезпокоени от нормите за сексуалното възпитание в Европа

Испанските епископите изразиха резерви към документа на Световната здравна организация (СЗО) “Норми за сексуалното възпитание в Европа.Испания

Испания

Сфера за действие на лицата, отговорни за формулирането на образователни политики, автори и здравни специалисти”.

Това стана по време на среща на Постояннната комисия на Испанската епископска конференция (Cee), проведена на 25 и 26 юни вМадрид, на която Подкомисията на епископите за семейството и защитата на живота представи доклад относно документа на СЗО. Според епископите, този проект, предвижда насърчаването само на един единствен модел на образование и възпитание в рамките на Европейския континент и единствен модел за следване в областта на сексуалното възпитание.

Освен това предлаганите норми по никакъв начин не се позовават на морални принципи. Друга сериозна причина за безпокойство е, че в текста не се споменава, че сексуалните контакти с лица под петнадесет години се санкционират в много страни. След дискусия на представения доклад, испанските епископи са взели решение да работят за създаването на бъдещ документ, засягащ афективно-сексуалното възпитание и обучение, като се вземе под внимание формирането на цялата християнска общност на основата на евангелското послание за брака и семейството, едно цялсотно формиране, коeто да е в състояние да отговори на проблемите и въпросите, поставени от различни идеологии.

Епископите също така проучиха проекта "Основни критерии за организирането на частните канонични фондации (здравни, социални и други), основани от религиозни институции и от Испанската епископска конференция”, представен от Епископската комисия за богопосветения живот, който по-късно ще бъде предложен за анаилз пред Пленарната асамблея на Епископската конференция. Постоянната комисия одобри предложението на Комисията за богопосветения живот, за създаване в Конференцията на Съвет от фондации, занимаващ се с образователни и социлано-здравни теми.

Това ще бъде обсъдено и на предстоящата Пленарна асамблея. Накрая, Постояннaтa комисия разгледа предложението на Папския съвет за Новатa евангелизация да се създаде комисия, посветена специално на новата евангелизация и катехизиса като се проучи възможността в бъдеще да се предприемат стъпки в тази насока.


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови