Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Американските епископи: 'Трагичен ден за брака и за нацията'

Американските епископи: 'Трагичен ден за брака и за нацията'

“Трагичен ден за брака и за нацията", така епископите на САЩ коментирахa решението на Върховния съд, който на 26 юни, с пет гласа за и четири против, обяви за противоконституционен Федералния закон За защитата на брака - Doma (Defence of Marriage Act), в сила от 1996 г., с коeто признава на хомосексуалните двойки същите права, предвидени от закона за хетеросексуалните двойки.Обама; твърд защитник на педерасти и лесбийки

Обама; твърд защитник
на педерасти и лесбийки

В изявление, подписано от кардинал Тимъти Долан, архиепископ на Ню Йорк и председател на Епископската конференция на САЩ (USCCB) и от монс.

Салваторе Кордилеоне, архиепископ на Сан Франциско и председател на Подкомисията на епископите за насърчаване и защита на брака, епископите посочихa още веднъж, че "бракът е единствената институция, която събира един мъж и една жена за цял живот, гарантирайки на всяко дете, родено от този съюз” сигурността да има баща и майка и призовахa лидерите и гражданското общество да защитят и насърчават традиционното определение за брака.

Законът За защитата на брака - Doma определя брака изключително и само като съюз между мъж и жена, и гарантира правата и ползите от брака, като например достъп до социални помощи и наследство, единствено на хетеросексуалните двойки, а не на хомосексуалните, независимо дали са в законен съюз.

Делото бе повдигнато от Едит Уиндзор, гражданка на САЩ, която се омъжи за друга жена, Теа Kлара Спиър през 2007 г. в Канада. Теа почина две години след сключването на брака и съпругата и, която живее в НюЙорк, наследи цялото и състояние. Но според закона Doma от 1996 г., службата за вътрешните приходи нa САЩ, IRS, не призна наследствени правa на Едит. Г-жа Уиндзор заведе дело срещу САЩ като се обърна към Върховния съд.


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови