Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Френски кмет заплашен със затвор за отказ да бракосъчетае гейове

Френски кмет заплашен със затвор за отказ да бракосъчетае гейове

Кмет на френски град бе заплашен със затвор и глоба до 63 хил. евро заради отказ да извърши брачна церемония на хомосексуална двойка.Френски кмет заплашен със затвор за отказ да бракосъчетае гейове

Жан Мишел Коло

Жан Мишел Коло – кмет на град в Югозападна Франция, отказа да бракосъчетае двама мъже, като заяви, че решението му е твърдо. Но според френските закони за дискриминация въз основа на сексуалната ориентация се наказва с до 5 години затвор и глоба до 75 хил. евро.

Кметът също така може да бъде отстранен от длъжност или да бъде временно освободен от работа. В интервю за френски вестник министърът на вътрешните работи на страната предупреди, че служители на изборна длъжност, които не спазват законите на страната, са изложени на риск от значителни санкции. Еднополовата двойка Гай Мартин Еспел и Жан Мишел Мартин планират да отнесат случая до съда. Хомосексуална лобистка група също заплаши, че ще подаде жалба срещу кмета и неговите заместници.

Франция предефинира разбирането за брака през април т.г., но в същото време проучване показа, че 15 хил. кметове са против новия закон. Още едно проучване, проведено през април, установи, че френският президент Франсоа Оланд, който направи тази промяна в изпълнение на предизборните си обещания, е най-непопулярният президент от 1950 г. насам.

През януари т.г. стотици хиляди хора излязоха по улиците на Париж, протестирайки срещу закона, който също така предвижда осиновяването на деца от страна на еднополовите двойки. Демонстрантите носеха розови и сини плакати и банери с думите „Всички се раждаме от майка и баща”. Във Великобритания коалиционното правителство също обсъжда закон в полза на гейовете въпреки всеобщото безпокойство. Законът за еднополовите бракове, както и липсата на демократична легитимност в момента се разглеждат в Камарата на лордовете.

http://www.huffingtonpost.com/


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови