Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Връх на антихристиянския фундаментализъм в Индия

Връх на антихристиянския фундаментализъм в Индия

Християнски семейства принудени да напуснат техните селца, спрени проекти за строеж на църкви, атакувани места за култ и молитвени асамблеи: това е ситуацията в някой зони на Махаращра, един от най-богатите и напреднали индийски щати, чиито център е Мумбай, финансовата столица на страната, съобщава Радио Ватикана.„Тенденция, която постоянно нараства и обезпокоява”, посочва Съвета на християните в Индия (Global Council of Indian Chirstians), който вече повече от два месеца събира молби за помощ от християните, по-специално в окръг Яватмал, под прицел на местните индуистки общности.

Най-засегнатите са християните от Пандахревани, където вече от два месеца индуистите са забранили на християните да практикуват тяхната вяра вътре в селцето, възпрепятствайки ги в строежа на малката църква и приканвайки ги да напуснат зоната.

Според свидетели междурелигиозната омраза е подбуждана от местни индуистки фундаменталистки групи.

На 25 април т.г., по време на индуистки празник, стотици вярващи индуисти са разрушили и осквернили местната църква, поставяйки в нея индуистки идоли.

В същата зона на 6 юни вярващ индуист, заедно с още 20 души е окупирал земите на няколко християни.

Вярващите са направили опит да се жалват пред полицията за случая, но в отговор индуиста и неговите поддръжници са подали оплакване пред полицията, обвинявайки християните в насилствени покръствания.

ВНИМАНИЕ!!! Това ВИДЕО съдържа кадри, които не се препоръчват на лица под 18 години или със сърдечни проблеми!!!

Видео


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови