Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Библия, подписана от Айнщайн, отива на търг

Библия, подписана от Айнщайн, отива на търг

Аукционната къща Bonhams ще предложи Библията, подписана от Алберт Айнщайн, на търг по-късно този месец.Библия, подписана от Айнщайн, отива на търг

Англия на първо място по разбити семейства

В един надпис, написан на немски, Айнщайн определя Библията като източник на „неизчерпаема мъдрост и утеха“, която трябва да се чете често. Библията е подписана и от съпругата му Елза и впоследствие подарена на техния американски приятел Хариет Хамилтън.

Тя ще бъде предложена на търг на 25 юни т.г. в Madison Avenue Salesroom. Очаква се за нея да бъдат дадени между 1500 и 2500 долара.

Айнщайн се дистанцира от атеизма, предпочитайки да се определя като агностик.

„Всяко мнение, изразено от Айнщайн по въпросите на Библията, е от голям интерес“, подчерта Кристина Гайгер – директор на Отдела за редки книги и ръкописи в Bonhams, Ню Йорк.

„Въпреки че е добре известно, че Айнщайн е преминал през един благочестив период като дете, той никога не се е причислил към конкретна религия като възрастен“, допълва Гайгер. Тази Библия представлява прозорец към чувствата на Айнщайн в началото на 30-те години ХХ в.


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови