Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
За желаещите да участват в развитието на християни.ком: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Библия, подписана от Айнщайн, отива на търг

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Библия, подписана от Айнщайн, отива на търг

Аукционната къща Bonhams ще предложи Библията, подписана от Алберт Айнщайн, на търг по-късно този месец.Библия, подписана от Айнщайн, отива на търг

Англия на първо място по разбити семейства

В един надпис, написан на немски, Айнщайн определя Библията като източник на „неизчерпаема мъдрост и утеха“, която трябва да се чете често. Библията е подписана и от съпругата му Елза и впоследствие подарена на техния американски приятел Хариет Хамилтън.

Тя ще бъде предложена на търг на 25 юни т.г. в Madison Avenue Salesroom. Очаква се за нея да бъдат дадени между 1500 и 2500 долара.

Айнщайн се дистанцира от атеизма, предпочитайки да се определя като агностик.

„Всяко мнение, изразено от Айнщайн по въпросите на Библията, е от голям интерес“, подчерта Кристина Гайгер – директор на Отдела за редки книги и ръкописи в Bonhams, Ню Йорк.

„Въпреки че е добре известно, че Айнщайн е преминал през един благочестив период като дете, той никога не се е причислил към конкретна религия като възрастен“, допълва Гайгер. Тази Библия представлява прозорец към чувствата на Айнщайн в началото на 30-те години ХХ в.


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Добавете коментар

Защитен код
Обнови