Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Англия на първо място по разбити семейства

Англия на първо място по разбити семейства

Броят на самотните родители във Великобритания се увеличава с повече от 20 хил. годишно, което има „опустошителни” последици както за децата, така и за възрастните, предупреждава Центърът за социална справедливост (Centre for Social Justice – CSJ).Англия на първо място по разбити семейства

Англия на първо място по разбити семейства

В свой доклад CSJ твърди, че до следващите избори броят на самотните родители ще превиши 2 млн. Увеличението не е провокирано от разводите, а от увеличаването броя на хората, които живеят в съжителство, т.е. на семейни начала, се посочва в доклада. От 1996 г. броят на хората, които съжителстват помежду си, се е удвоил до близо 6 млн., но съжителстващите родители са 3 пъти по-склонни от брачните двойки да се разделят до 5-ата годишнина на детето, става ясно от доклада.

Броят на самотните родители в Обединеното кралство е нараснал с почти 1/4 в периода 1996–2012 г., достигайки малко под 2 млн. възрастни, повечето от които са жени.

Във Великобритания се наблюдава и един от най-високите темпове на разпадане на семейството в развития свят, като 1/4 от всички деца се отглеждат от самотни родители, а около 1 млн. деца растат без всякакъв контакт с баща си. Докладът предупреждава, че липсата на баща е свързано с по-високи нива на тийнейджърка престъпност, бременност и социално неблагополучие.


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови