Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Необходима сума за заплащане на ВПС сървъра ни: 282лв. Краен срок 18.06.2017
Желаещите да помогнат нека последват тази връзка: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

 

Англия на първо място по разбити семейства

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Англия на първо място по разбити семейства

Броят на самотните родители във Великобритания се увеличава с повече от 20 хил. годишно, което има „опустошителни” последици както за децата, така и за възрастните, предупреждава Центърът за социална справедливост (Centre for Social Justice – CSJ).Англия на първо място по разбити семейства

Англия на първо място по разбити семейства

В свой доклад CSJ твърди, че до следващите избори броят на самотните родители ще превиши 2 млн. Увеличението не е провокирано от разводите, а от увеличаването броя на хората, които живеят в съжителство, т.е. на семейни начала, се посочва в доклада. От 1996 г. броят на хората, които съжителстват помежду си, се е удвоил до близо 6 млн., но съжителстващите родители са 3 пъти по-склонни от брачните двойки да се разделят до 5-ата годишнина на детето, става ясно от доклада.

Броят на самотните родители в Обединеното кралство е нараснал с почти 1/4 в периода 1996–2012 г., достигайки малко под 2 млн. възрастни, повечето от които са жени.

Във Великобритания се наблюдава и един от най-високите темпове на разпадане на семейството в развития свят, като 1/4 от всички деца се отглеждат от самотни родители, а около 1 млн. деца растат без всякакъв контакт с баща си. Докладът предупреждава, че липсата на баща е свързано с по-високи нива на тийнейджърка престъпност, бременност и социално неблагополучие.


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Добавете коментар

Защитен код
Обнови