Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

В Ирландия разрешиха аборт през всичките месеци на бременността

В Ирландия разрешиха аборт през всичките месеци на бременността

Ирландските групи против аборта разкритикуваха остро правителството заради представянето на законопроект, който игнорира „медицинските доказателства”, че абортът не е лек срещу суицидното мислене и разрешава директното убийство на ирландски деца, съобщи евангелски вестникВ Ирландия разрешиха аборт през всичките месеци на бременността

В Ирландия разрешиха аборт през всичките месеци на бременността

Законопроектът на коалиционното правителство не предвижда никакви ограничения по отношение на гестационната възраст (възрастта на плода), като по този начин позволява извършването на аборт през всичките 9 месеца на бременността.

Според законопроекта не е престъпление да се предприемат действия, „в резултат на които ще бъде прекъснат нероденият човешкия живот”.

По силата на сега действащия закон е допустимо за един лекар да предизвика преждевременно раждане, ако това е медицински оправдано с оглед спасяването на живота на майката, но той е длъжен да вземе под внимание както живота на майката, така и този на детето. Новият закон ще позволи на лекарите да извършват аборт буквално до края на бременността, чието единствено основание е заплахата от самоубийство.

От Life Institute заявиха, че управляващата партия – Fine Gael, се е огънала под натиска на своите коалиционни партньори – лейбъристите, силно подкрепящи правото на аборт. „Fine Gael е направила сделка с тях – „Подкрепете нашата мярка за строги икономии и ние ще ви дадем аборта”, но сега Fine Gael ще стане известна като партията на аборта – заяви Ниам Уи Бриайн, ръководител на Life Institute, и добави: – Лейбъристите представляват по-малко от 10% от хората според проучванията, но по този въпрос за живота и смъртта те ще имат правото да се произнасят от името на цялата страна”.


Християни.ком ви насърчава да подкрепите кампанията ни срещу абортите като харесате официалната страница във фейсбук: Кампания - Истината за аборта


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови