Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Мексико: вярващи и невярващи обсъждат секуларизма

Мексико: вярващи и невярващи обсъждат секуларизма

Ватиканската инициатива за диалог с невярващите, пожелана от Бенедикт ХVІ, „Дворът на езичничите” излезе извън пределите на Стария континент.Мексико: вярващи и невярващи обсъждат секуларизма

Мексико

От 6 до 9 май вярващи и невярващи в Мексико ще обсъждат темата „Секуларизъм и трансцедентност”. Това е важно събитие за тази латиноамериканска държава, където католиците са 87%. На предвидените кръгли маси по темата ще се изкажат кард. Джанфранко Равази, префект на Папския съвет за Култура, организатор на инициативата и известни университетски преподаватели като Едуардо Гонзалес ди Пиеро, Карлос Переда Файлаче, Хулио Хубрад и Карлос Орнелас.

Особено важен ще бъде дебатът, „при затворени врати”, предвиден за 9 май в Университета на Унам между група от 7-8 интелектуалци невярващи, водени от Гулиермо Хуртадо и кард. Равази.

За първи път кардинал ще говори в този Университет, който до преди две години се гордееше с титлата „Папски Университет”, отнета му от Светия Престол заради заетата радикална позиция. Въпреки това, Университетът в Унам е един от най-важните и престижни в цяла Латинска Америка. По време на тридневните дебати кард. Равази ще задълбочи темите за „Пастирската дейност на културата” и „Спешна възпитателна необходимост” в общество, засегнато от тежки социални конфликти, сред които на първо място наркотрафика. Освен това на 7 май Университетът „Упаеп” в Пуебла ще удостои кард. Равази с титлата „Хонорис Кауза” в Хуманитарните науки.


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови