Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

90 часово четене на Библията в САЩ

90 часово четене на Библията в САЩ

Вечерта на 28 април т.г. (неделя) в САЩ започна 24-тият годишен маратон по четене на Библията.Лори откри Националния ден за молитва в Пентагона

90 часов молитвен маратон

Пастор Майкъл Хол, който вече 20 години организира това събитие заедно със съпругата си Тери Шафер Хол, заяви пред Christian Post, че Писанията ще се четат непрекъснато, със силен глас, „без добавяне на коментари”, стих по стих от Битие до Откровение. „Правим това, защото вярваме във важността на Библията – каза Хол. – Ние вярваме, че това е непогрешимото Божие Слово.

Хол допълни, че между 500 и 600 доброволци християни от различни професии – законодатели, юристи, домакини, полицаи, дърводелци и др., ще четат Библията по време на ежегодното събитие, което се провежда от 1990 г. Децата от християнските училища и обучаващите се в домашни условия също ще са сред присъстващите, като повечето хора ще четат откъси в рамките на 5 до 15 минути. „Това оказва голямо влияние върху хората, независимо дали вярват в Бог, или не – отбеляза Хол. – Понякога при нас идват атеисти и казват: ние не сме съгласни с вас, но ви поздравяваме, че използвате това право”.

Библейският маратон стартира в неделя, в 18:00 ч., и продължава до 13:00 ч. в четвъртък (2 май), когато ще се проведе Националният ден за молитва. Хол допълни, че четенето на Библията е „полагане на духовна основа” за Деня на молитва. Националният ден за молитва е утвърден през 1952 г. чрез съвместна резолюция, приета от Конгреса и подписана от президента Хари Труман.


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови