Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Песен сигнализира за грубото нарушение на човешките права в Северна Корея

Песен сигнализира за грубото нарушение на човешките права в Северна Корея

Нова песен има за цел да привлече вниманието към тежкото нарушаване на човешките права в Северна Корея.Песен сигнализира за грубото нарушение на човешките права в Северна Корея

Ooberfuse

Песента е вдъхновена от историята на севернокорейския беглец Шин Донг – Хюг и работата на Christian Solidarity Worldwide (CSW). Песента е дело на базираната във Великобритания група Ooberfuse.

Хитът започва със съобщение от Шин Донг, който е роден в затворнически лагер в Северна Корея и гласи: "Не ни забравяйте".

Шин Донг – Хюк е единственият севернокореец, роден в концентрационен лагер за политически затворници (куанлисо), който е успял да избяга. Шин Донг – Хюк е роден през 1982 година в Лагер 14 (провинция Южен Пьонган, Северна Корея). През 2005 той успява да избяга от лагера като преминава под бодливата телена ограда и успява да се добере до Южна Корея.

Северна Корея е най-затворена нация в света, управлявана е от един от най-репресивните режими в света. Над 200 000 души остават в отчайващи условия в държавни затворнически лагери, където те са подложени на екстремни изтезания, робски труд, сексуално насилие и глад. Християните са сред най-потиснатите в страна, където няма свобода на религията и убежденията.

По данни на ООН за правата на човека бе създадена наскоро анкетна комисия за разследване на престъпления срещу човечеството в Северна Корея, след пет годишни кампании от CSW и др. През 2011 г. CSW спомага за създаването на международна коалиция за спиране на престъпления срещу човечеството в Северна Корея (ICNK), като събира повече от четиридесет правозащитни организации от цял свят.

Cherrie Anderson от Ooberfuse каза: "Ние сме обединили усилията си с Шин Донг – Хюг, който всъщност е роден в един от тези лагери, но който успява, въпреки всички трудности, да избяга през смъртоносната ограда с високо напрежение и бодлива тел и патрулиращи войници с указания да стрелят на месо. Насилието и бруталността в лагер 14 запали желанието ни да реагираме по някакъв начин. Нашата песен е послание на надежда за обикновените хора в Северна Корея, чието страдание често остава незабелязано и чиито викове са до голяма степен нечути. "

Източноазиатският лидер на CWS, Бенедикт Роджърс каза: "Надяваме се, че песента ще помогне да се привлече вниманието на обществеността за ужасяващата човешка криза и грубото нарушаване на правата в Северна Корея, като насърчи хората да продължат да се молят и да протестират, докато не видим свободата дойде до своите граждани."

Ooberfuse feat. Shin Dong-Hyuk - Vanish the Night


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови