Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.

Българска християнска телевизия е дългоочаквана медия от милиони християни в България и по света. На фона на разграждащата се ценностна система сред обществото ни нуждата от платформа за излагане и споделяне на християнските ценности и принципи е болезнено необходима.

За желаещите да участват в развитието на християни.ком: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Колумбийският сенат отхвърли проектозакона за еднополови бракове

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Колумбийският сенат отхвърли проектозакона за еднополови бракове

Сенатът отхвърли проектозакона с 50 срещу 17 гласа.Колумбийският сенат отхвърли проектозакона за еднополови бракове

Колумбийският сенат

Католическата епископска конференция на Колумбия изрази „голямото си задоволство” след като Националния конгрес отхвърли проектозакона за приравняване на брака с който се узаконяват еднополовите бракове и им се дава възможност за осиновяване.

Генералният секретар на Епископската конференция монс. Хосе Роблес заяви, че винаги е вярвал във „високата отговорност на депутатите за благото на страната и колумбийци”.

Обръщайки се към подкрепилите решението, епископът подчерта, че „решенията по фундаментални теми не трябва да следват желанията и вкусовете на някои групи, а да се разбере че съществуват базисни принципи и основни ценности, които трябва да останат във времето, за да може една държава да бъде здрава и солидна”.

Привържениците на приравняването на еднополовия брак с хетеросексуалния могат да представят ново искане пред Конституционния съд, който обаче трябва да съблюдава решението на Националния конгрес.

Затова монс. Роблес се обръща и към конституционалистите „да зачитат народната воля и спазват написаното в Конституцията относно брака, което не може да се промени”.

В Южна Америка еднополовите бракове са узаконени в Аржентина, Уругвай и в 11 от 26-те бразилски щата.


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Добавете коментар

Защитен код
Обнови