Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Колумбийският сенат отхвърли проектозакона за еднополови бракове

Колумбийският сенат отхвърли проектозакона за еднополови бракове

Сенатът отхвърли проектозакона с 50 срещу 17 гласа.Колумбийският сенат отхвърли проектозакона за еднополови бракове

Колумбийският сенат

Католическата епископска конференция на Колумбия изрази „голямото си задоволство” след като Националния конгрес отхвърли проектозакона за приравняване на брака с който се узаконяват еднополовите бракове и им се дава възможност за осиновяване.

Генералният секретар на Епископската конференция монс. Хосе Роблес заяви, че винаги е вярвал във „високата отговорност на депутатите за благото на страната и колумбийци”.

Обръщайки се към подкрепилите решението, епископът подчерта, че „решенията по фундаментални теми не трябва да следват желанията и вкусовете на някои групи, а да се разбере че съществуват базисни принципи и основни ценности, които трябва да останат във времето, за да може една държава да бъде здрава и солидна”.

Привържениците на приравняването на еднополовия брак с хетеросексуалния могат да представят ново искане пред Конституционния съд, който обаче трябва да съблюдава решението на Националния конгрес.

Затова монс. Роблес се обръща и към конституционалистите „да зачитат народната воля и спазват написаното в Конституцията относно брака, което не може да се промени”.

В Южна Америка еднополовите бракове са узаконени в Аржентина, Уругвай и в 11 от 26-те бразилски щата.


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови