Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

TEDx: 65% от световното население е лишено от религиозна свобода

TEDx: 65% от световното население е лишено от религиозна свобода

"Религиозната свобода не е опция, а необходимост. 65% от световното население живее в страни, където религиозната свобода се ограничава. Има страни в които религията е преследвана, но също и в демократичните страни сме свидетели на ограничения на религиозната свобода, като например лекари принудени да извършват аборт”TEDx: 65% от световното население е лишено от религиозна свобода

религиозна свобода

Това се чете в посланието на кардинал Джанфранко Равази, председател на Папския съвет за култура, до участниците в конференцията TEDx (Technology, Entertainment, Design) на тема „Религиозната свобода днес”.

За първи път срещата се провежда във Ватикана, а сред участниците бяха религиозни лидери, художници, артисти, мисионери и архитекти, като равина Давид Розен, астронома Ги Консолманьо, певицата Глория Естефан, архитекта Давид Лайбескинд, проектирал реконструкцията на Голямата ябълка в Ню Йорк и Freedom Tower. Мисионера Едуард Даленг описа ситуацията в нигерийския град Йос, станал сцена на кърваво насилие и напрежение между мюсюлмани и християни през последните няколко години. Равинът Давид Розен подчерта, че с думата религия се злоупотребява всеки път, когато бива примесена с властта или използвана за цели, които са насочени против мира, хармонията и справедливостта.

Изследователят Браян Грим представи данни от своето изследване за религиозната свобода по света.

Според тях, над 5 милиарда души живеят в условия на ограничена религиозна свобода, а 76% от включените в проучването 198 държави са въвели мерки за намаляване на свободата на религията. TED е организация с нетърговски цели и има за цел разпространяването на ценностни идеи посредством специфични конференции. Сайтът на организацията www.ted.com има ежедневно над милион и половина посещения.


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови