Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Мюсюлмански водач се обръща към Христос

Мюсюлмански водач се обръща към Христос

Кюрдистанската новинарска агенция Rudaw съобщава, че на 1 април мюсюлмански водач се е обърнал към християнството.Мюсюлмански водач се обръща към Христос

Снимка: asianews.it

Потвърждавайки тази новина, официален представител на Министерството на вероизповеданията на Иракски Кюрдистан съобщава, че Фатва* комитетът на тяхното министерство е решил да не екзекутират тези, които се обръщат от исляма към която и да е друга религия. Иранските медии също отразяват тази новина.

Новинарския уеб сайт Бултаннюз, свързан с иранските тайни служби съобщава, че дъщерята на друг мюсюлмански водач в Ербил (Иракски Кюрдистан) също се е обърнала към християнството заедно със своя съпруг. Следното изявление е било включено в новинарската статия: „От известно време насам, чрез работата на мисионерите в Иракски Кюрдистан, много хора си променят религията .... Правителството на Иракски Кюрдистан не реагира на действията на мисионерските организации, и като резултат, обърналите се към християнството са успели да проведат четири конференции в тази област.“

Млади хора в други мюсюлмански страни също проявяват интерес да научат повече и да приемат Христос за техен Спасител. Миналата година, друг уеб сайт Jahan-News, съобщава, че детето на ирански посланик в чужда страна се е обърнало към християнството и не е искало да се върне в Иран. Както се оказва, привличането на младежите мюсюлмани към християнството става все по-очевидно.

Докато вярващи в други части на Ирак са все още обект на преследване, можем да бъдем благодарни на факта, че Бог видимо работи в тази част на света. Нека тези нови обръщенци да преживеят Неговата протекция и благословение докато стават силни във вяра и смели в свидетелстване.

Да се молим Бог да продължи да прави път между всички етнически групи в Ирак, включително между техните младежи, които искрено търсят истината и отговорите на сложните житейски въпроси.


* Ислямски религиозен орган тълкуващ закона и издаващ юридически правила регулиращи отделни аспекти на живота


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови