Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Реставрираха уникалната 'Червена църква'

Реставрираха уникалната 'Червена църква'

Действащ и бивш министър откриха обновената базилика „Червената църква“ край Перущица.Реставрираха уникалната  'Червена църква'

Владимир Пенев и Вежди Рашидов

Владимир Пенев със стръкче люляк в ръка и Вежди Рашидов разгледаха укрепените руини и новопостроената приемна сграда на информационния център.

Те благодариха за отлично свършената работа на Иван Гушков, управител на Консорциум „Археология и реставрация”. Консорциумът, който обединява строителна фирма „Подем“ и „Рестстрой“, реставрира и консервира раннохристиянския паметник.

„Вложихме много от себе си, за да обновим това духовно място. За нас бе голяма чест работата по него“, призна Иван Гушков. Той насочи вниманието и към новопостроения 700-метров пешеходен път до църквата, информационен център и паркинг за автомобили. „Подем“ извърши строително-монтажните работи, а специалистите от фирма „Рестстрой“ реставрираха и консервираха християнския паметник.

Църквата е укрепена като е свалена старата дървена подпираща конструкция и е поставена нова метална.

Реставрираха уникалната  'Червена църква'

„Самите зидове бяха консервирани, запечатани, където имаше необходимост от дооформяне на обемите се иззидаха наново, за което бяха ползвани специални керамични тухли от Италия“, допълни инж. Константин Константинов, управител на „Рестстрой“ ООД.

„Специално художествено осветление с 14 прожектори и 107 лампи ще привлича туристите и през нощта“, посочи още Иван Гушков.


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови