Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.

Българска християнска телевизия е дългоочаквана медия от милиони християни в България и по света. На фона на разграждащата се ценностна система сред обществото ни нуждата от платформа за излагане и споделяне на християнските ценности и принципи е болезнено необходима.

За желаещите да участват в развитието на християни.ком: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Кметове във Франция отказват да регистрират хомо бракове

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Кметове във Франция отказват да регистрират хомо бракове

Около 14 900 френски кметове ще откажат да регистрират бракове между двойки от един и същи пол, по информация от организацията Mayors for ChildrenКметове във Франция отказват да регистрират хомо бракове

Кметове във Франция отказват
да регистрират хомо бракове

Повече от 20 000 кметове и помощник-кметове са подписали петиция под надслов „Аз съм против законопроекта, който легализира брака и осиновяването на деца от двама души от един и същи пол”.

Изследване, проведено от френската социологическа агенция IFOP, изважда на показ потресаващи цифри, според които 52% от кметовете в страната са против законопроекта.

Във Франция кметовете провеждат граждански церемонии за сключване на брак или оторизират другите да го направят. Според Франк Майер – кмет на град Сотвил су ле Вал и говорител на Mayors for Children, нито един градоначалник в общо 649 кметства не е готов да регистрира граждански бракове за хомосексуалисти. Майер заяви пред френското списание Le Figaro, че „законът (за сключване на хомосексуални бракове) ще бъде труден за прилагане, ако бъде одобрен”.

„Рядкост е за един законопроект да обедини толкова много местни служители срещу него!”, добави той. „Днес кметовете имат много други причини за недоволство, например избирателната реформа, но това е първият случай, когато се създава такова обединение от кметове”, заяви Майер. Независимо обаче от голямото противопоставяне на градските началници, както и огромните демонстрации на опозицията срещу легализирането на хомосексуалните бракове и осиновяването, двете камари на френския парламент – Народното събрание и Сенатът, одобриха законопроекта. За следващия месец в Народното събрание е насрочено преразглеждане на закона преди окончателното му одобрение.


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Добавете коментар

Защитен код
Обнови