Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Кметове във Франция отказват да регистрират хомо бракове

Кметове във Франция отказват да регистрират хомо бракове

Около 14 900 френски кметове ще откажат да регистрират бракове между двойки от един и същи пол, по информация от организацията Mayors for ChildrenКметове във Франция отказват да регистрират хомо бракове

Кметове във Франция отказват
да регистрират хомо бракове

Повече от 20 000 кметове и помощник-кметове са подписали петиция под надслов „Аз съм против законопроекта, който легализира брака и осиновяването на деца от двама души от един и същи пол”.

Изследване, проведено от френската социологическа агенция IFOP, изважда на показ потресаващи цифри, според които 52% от кметовете в страната са против законопроекта.

Във Франция кметовете провеждат граждански церемонии за сключване на брак или оторизират другите да го направят. Според Франк Майер – кмет на град Сотвил су ле Вал и говорител на Mayors for Children, нито един градоначалник в общо 649 кметства не е готов да регистрира граждански бракове за хомосексуалисти. Майер заяви пред френското списание Le Figaro, че „законът (за сключване на хомосексуални бракове) ще бъде труден за прилагане, ако бъде одобрен”.

„Рядкост е за един законопроект да обедини толкова много местни служители срещу него!”, добави той. „Днес кметовете имат много други причини за недоволство, например избирателната реформа, но това е първият случай, когато се създава такова обединение от кметове”, заяви Майер. Независимо обаче от голямото противопоставяне на градските началници, както и огромните демонстрации на опозицията срещу легализирането на хомосексуалните бракове и осиновяването, двете камари на френския парламент – Народното събрание и Сенатът, одобриха законопроекта. За следващия месец в Народното събрание е насрочено преразглеждане на закона преди окончателното му одобрение.


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови