Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Над 200 християнски домове са били подпалени в Лахор

Над 200 християнски домове са били подпалени в Лахор

Повече от 200 домове в християнската част на Лахор са били подпалени през два поредни дни на насилие предизвикани от скандал за богохулство.Над 200 християнски домове са били подпалени в Лахор

Християнска колония е нападната след скандал за богохулство

Хиляди мюсюлмани побеснели в християнската колония там, след като в петък, изявления за богохулство срещу местен християнин били оповестени по високоговорителя на джамията.

Обвиненията били направени, след като Сауан Масих, метач и баща на 3 деца, имал незначителна разправия с близък приятел мюсюлманин. И така хилядите мюсюлмани, подбудени от изказванията на местния водач на молитвата, в петък, 16:00 се запътили към християнската колония и започнали да подпалват домове и да бият християни. В събота сутринта тълпа от почти 4,000 души се върнала да разграбва и подпалва домове в 5-часов период. Повече от 200 домове са разрушени, както и 2 църковни сгради и 8 магазина. Унищожени са около 500 Библии чрез изгаряне. Полицията е арестувала Сауан и първият доклад, свързан със законите за богохулство, е бил подаден срещу него. Сътрудниците на Release International са направили вече посещение на колонията и преценяват нуждите на хората. На мнозина им липсват дори и нещата от първа необходимост.

Да се молим за хората от християнската колония в Лахор да се справят заедно да построят домовете си отново и да се приближат по-близо до Бога, а не да отпаднат духом в следствие от случилото се. Да се молим Бог да им даде смелост и надежда да посрещнат бъдещето.

Да се молим за справедливост за хората, които са загубили всичко. Да се молим обвиненията против Сауан да бъдат оттеглени и Бог да опази, както него и семейството му, така и сътрудниците, които му помагат.


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови