Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

ССЦ призова за мир на Корейския полуостров

ССЦ призова за мир на Корейския полуостров

Световният съвет на църквите призова за прекратяване на напрежението на Корейския полуостровССЦ призова за мир на Корейския полуостров

korabli.eu

Генералният секретар на Световния съвет на църквите (ССЦ) призова за връщане към дипломатическите преговори за прекратяване на напрежението на Корейския полуостров. Д-р Твейт Олав Фиксе Твейт подчерта необходимостта от „прекратяване на продължаващите заплахи” от страна на севернокорейския лидер Ким Чен Ун „за благото на всички в региона”. Моментната „нагласа” на Северна Корея „може да доведе до катастрофално положение, което никой не иска”, каза Твейт.

Той иска да види незабавен ход към диалог за мир, помирение и обединение. Неговият призив идва след негово изявление през февруари т.г., в което той подчерта „спешната необходимост за участниците в шестстранните преговори (Северна Корея, Южна Корея, Япония, Китай, Русия и САЩ) да се върнат към досегашния си път на водене на преговори и изграждане на доверие”.

Северна Корея отправи няколко заплахи към Южна Корея и САЩ от началото на годината досега. На 13 март страната обяви край на примирието от 1953 г., като заплаши САЩ с ядрен удар и призова чуждестранните дипломати да напуснат столицата Пхенян, заявявайки, че безопасността им не може да бъде гарантирана в случай на конфликт.

Д-р Твейт призовава към молитви за християнските общности на Северна и Южна Корея. „Ние стоим твърдо зад нашите братя и сестри в южнокорейските църкви членки, които през последните 60 години работиха усилено заедно със ССЦ, за да достигнем до църквите в Северна Корея с цел търсене на обединение и помирение”. Той добави, че няма планове за промяна на мястото на провеждане на предстоящото Общо събрание на ССЦ в Бусан, Южна Корея.

Корейският полуостров „се нуждае от послание на справедливостта и мира”, каза той. Провеждането на Общото събрание в Южна Корея ще бъде „израз на надеждата на световната църква и църкви в Корея за мир и помирение”, обясни той. Общото събрание ще се проведе в Бусан през есента на тази година.


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови