Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Белгия се дистанцира от християнството

Добави в Svejo

Белгия се дистанцира от християнството

Забраниха в цялата страна споменаването на християнството в названията на празницитеБелгия се дистанцира от християнството

© Copyright: dulichkynghi

Думите „Рождество Христово”, „Денят на Вси Светии”, „Възкресение Христово” и дори думата „карнавал” няма да бъдат употребявани повече в белгийските училища. Съгласно новите наредби те ще бъдат изключени от официалния календар, на основание, че се асоциирали с християнската религия. Празниците ще бъдат вече само „есенни”, „зимни”, „пролетни” и „за развлечение”.

Предложеният за глрасуване още преди няколко години закон ще действа във френскоезичната част на страната. Само допреди няколко десетилетия Белгия се отъждествяваше като изключително католическа страна, а сега тя се отказва от своята християнска идентичност. На Рождество Христово миналата година в Брюксел дори се отказаха от коледното дърво на централния площад. Официалният мотив за забраната беше да не бъдат обиждани мюсюлманите, макар те да са само 1/4 от жителите на белгийската столица.


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови