Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Париж: католическите епископи срещу евакуацията на ромите

Добави в Svejo

Париж: католическите епископи срещу евакуацията на ромите

Католическите епископи във Франция се изправиха в защита на ромското население в страната след поредното евакуиране на ромския лагер във Виланьонв льо Руа в западните покрайнини на Париж.Париж: католическите епископи срещу евакуацията на ромите

© Copyright: krqe.com

Вече няколко поредни седмици във Франция се евакуират ромски лагери, а след последната евакуация – независимо протестите на асоциациите и безпокойството изразено от отделните епископи – позиция взе постоянния Съвет на френската епископска конференция, воден от архиепископа на Париж, кардинал Андре Вен-Труа.

„Става въпрос за изключително бедни семейства - се чете в декларация разпространена на 13 септември. Съзнаваме трудността за приемането на други култури и начини на живот. Въпреки това призоваваме да се преодолеят предразсъдъците, за да се помогне на тези семейства да излязат от тази недостойна ситуация. Здравословните проблеми и тези за обществената сигурност са реални. Но когато жилищните условия представляват една опасност, задача на отговорниците е да приложат подходящи мерки, но зачитащи заинтересуваните хора. Насърчаваме правителството да работи неуморно за интегрирането на ромите. Съществуват също и европейски норми, които в настоящия момент все още не са задействани”. Епископите припомнят работата на Католическата църква и католическите организации за интеграцията на хората и предупреждават: „Настоящата остра криза, не трябва да ни затваря в нас самите. Няма да я разрешим ако отхвърлим другия”.


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови