Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Франциск получи инсигниите на папската власт.

Добави в Svejo

Франциск получи инсигниите на папската власт.

Точно в 10,36 Франциск получи символите на папската власт.Франциск получи инсигниите на папската власт.

Снимка © Ройтерс

Сред тях са специален пръстен от сребро, върху който е изобразен Св. Петър с ключовете. Това е т.нар. Пръстен на рибаря. Пръстенът е дело на известния италиански златар Енрико Манфрини. Папа Франциск получи и папския палиум, върху който са избродирани пет червени кръста, символизиращи страданието на Христос.

Преди това кардиналите един по един целунаха Пръстена на рибаря. Тържествената меса започна в 10,31 часа.

Преди началото на церемонията по интронизацията на новия папа Франциск приветства събралите се вярващи на площад „Свети Петър" във Ватикана. Той пристигна на площада с папамобила.

Около милион поклонници се стекоха в Рим за церемонията тази сутрин. Присъстват 132 делегации, държавни и правителствени глави както и резигиозни водачи. Сред гостите е и българският президент Росен Плевнелиев.

За да поздрави новия папа на церемонията идва всеки, който пожелае, включително и спорният диктатор на Зимбабве Робърт Мугабе. По традиция Ватикана не кани, а приема всеки, който изяви желание. Принцип, на който се базира християнската вяра. Уточнението направи вчера говорителят на Светия Престол в отговор на оплаквания от някои столици, че не получили покана.

Редакция: Венци Тоневски

24 часа

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови