Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Нова телефонна измама ощетява българските потребители

Добави в Svejo

ВНИМАНИЕ! ЕСЕМЕСИ ГЛАВОЛОМНО НАДУВАТ СМЕТКИТЕ ЗА ТЕЛЕФОН

Мистериозни есемеси от номер 1983 надуват сметки към мобилните оператори, съобщиха от BTV.Нова телефонна измама ощетява българските потребители

Снимка © tonus.bg

Въпреки, че жалбата в комисията за защита на потребителите е единсвена, ощетените далеч не са само толкова.

Преди по-малко от седмица габровецът Свилен Йовков проверил текущата си сметка към един от мобилните оператори, когато остава неприятно изненадан - само за една седмица е задлъжнял с 24 лева, въпреки 1000та безплатни минути, които според него покриват разговорите му за месец.

"Звъннах да питам точно какво се случва. Обясниха ми, че има начислени есемесии, на 6 лева е бройката с ДДС", разказа Свилен.

Съдържанието на съобщенията са линкове, които отвеждат към несъществуващ сървър. В присъствие на екип на bTV потърпевшият за пореден път се свърза с мобилния оператор.

В отговор на официално запитване от страна на телевизията, от мобилния оператор обясниха, че входящите есемеси не са таксувани.

Те са в отговор на изходящи с добавена стойност, направени от същия телефон. Били са изпратени посредством инсталирано от потребителя мобилно приложение.

Потърсихме фирмата, която стои зад номер 1983. Оттам обясниха, че те само технически поддържат игри и услуги за добавена стойност.

В случая играта се организира от техен партньор - руска фирма.

По думите им, Свилен Йовков е изтеглил през телефона си на пръв поглед безплатна апликация или игра.

Приел е, вероятно без да чете, общите условия и на практика е позволил изпращането на есемесите от неговия телефон.

От фирмата се ангажираха да прекратят договора с руските си клиенти, както вече са го правили с други по аналогични причини.

Те заявиха, че всичко това е легално, но неморално, защото подвежда потребителя. Признаха, че този тип манипулация вече е масова практика и призоваха хората да внимават когато инсталират приложения на смартфоните си.

Очаква се Комисията за защита на потребителите да посочи виновните.

"Внимавайте със смартустройствата", предупреди председателят на КРС д-р Веселин Божков.

"Четете, никой не ви е виновен. Освен майка ви и баща ви, никой не ви мисли доброто", коментира още той.

Редакция: Венци Тоневски

hristiqni.com

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови