Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Фейсбук алгоритъм събира лични данни

Добави в Svejo

Фейсбук алгоритъм събира лични данни

Отново разкриха как социалната мрежа фейсбук събира лични данни с цел финанси.

Фейсбук алгоритъм събира лични данни

Изображение © graphics8

Проучване на “Файненшъл таймс” разкри, че огромно количество лична информация бива събирана чрез компютърна програма. Програмата следи начинът, по който хората използват най-голямата социална мрежа в света.

“Тази програма може да открива скрита лична информация, като например сексуална ориентация на потребителите на Facebook, употребата на наркотици, и дори факт за развод на родителите им, когато те са били деца,” – съобщават провелите проучването от Cambridge University.

“Точността, с която алгоритъмът идентифицира сексуалната ориентация при мъжете е 88%, раса – 95%, а религиозни и политически възгледи – 80%. Типът на личността и емоционална стабилност също има възможност да се предскажат с точност 62-75%,” – споменаха от изданието.

Eдин от авторите на доклада, Михал Косински, заяви, челичните потребителски данни могат лесно да бъдат използвани от компании, за да направят извод за личните качества на човека, които той предпочита да крие.

Не е тайна, че личните данни на интернет потребителите са се превърнали в основен източник на капитал. Така британската компания Wonga, занимаваща се с онлайн кредитиране, взема решение за даване на заем за няколко секунди, въз основа на обширна информация за кандидата, включително и профила му във Фейсбук.

Често работодатели първо "проверяват" профила на даден претендент преди да го наемат на работа.

Проучването също така разкрива някои неочаквани корелации – например, хората, които обичат пържени картофи с форма на спирала имат по-висок коефициент на интелигентност, допълва изданието.

Редакция: Венци Тоневски

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови