Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.

Българска християнска телевизия е дългоочаквана медия от милиони християни в България и по света. На фона на разграждащата се ценностна система сред обществото ни нуждата от платформа за излагане и споделяне на християнските ценности и принципи е болезнено необходима.

За желаещите да участват в развитието на християни.ком: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Преди 70 години българите не изпращат Божия народ на изтребление!

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Добави в Svejo

Преди 70 години българите не изпращат Божия народ на изтребление!

Църквата, неколцина депутати и Цар Борис са главните "виновници" на 10 март 1943 г. с влакове за концлагерите на хитлеристите да не заминат над 50 хил. български евреи.

Преди 70 години българите не изпращат Божия народ на изтребление!

Изображение: Венци Тоневски © hristiqni.com

На 10 март 1943 г. полицейската акция е отменена. Нареждането за отмяна на акцията идва от най-високо място. За това свидетелства, както дневникът на Бекерле, така и думите на премиера Филов.

„Повече от сигурно е, че на вътрешния министър бяха дадени наставления от най-високо място – Двореца, да преустанови изпълнението на планираното депортиране на евреи от Стара България.

Във всеки случай на 9 март вътрешният министър – без каквото и да било участие на комисаря по еврейските въпроси – заповяда освобождаването на евреите.”

По този повод най-голямата награда на еврейския народ - „Шофар", бе връчена на 10 март /Неделя/ на град Бургас.

Наградата прие кметът Димитър Николов. Признанието е за това, че през Втората световна война бургазлии не са позволили нито един евреин от града да бъде подложен на репресии, мъчения, унижения и смърт. Церемонията ще се състои в зала "България" от 19.00.

Като християни ние трябва да се молим и благославяме Божия народ ♥

Shema Israel Elohay

Редакция: Венци Тоневски

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Добавете коментар

Защитен код
Обнови