Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Преди 70 години българите не изпращат Божия народ на изтребление!

Добави в Svejo

Преди 70 години българите не изпращат Божия народ на изтребление!

Църквата, неколцина депутати и Цар Борис са главните "виновници" на 10 март 1943 г. с влакове за концлагерите на хитлеристите да не заминат над 50 хил. български евреи.

Преди 70 години българите не изпращат Божия народ на изтребление!

Изображение: Венци Тоневски © hristiqni.com

На 10 март 1943 г. полицейската акция е отменена. Нареждането за отмяна на акцията идва от най-високо място. За това свидетелства, както дневникът на Бекерле, така и думите на премиера Филов.

„Повече от сигурно е, че на вътрешния министър бяха дадени наставления от най-високо място – Двореца, да преустанови изпълнението на планираното депортиране на евреи от Стара България.

Във всеки случай на 9 март вътрешният министър – без каквото и да било участие на комисаря по еврейските въпроси – заповяда освобождаването на евреите.”

По този повод най-голямата награда на еврейския народ - „Шофар", бе връчена на 10 март /Неделя/ на град Бургас.

Наградата прие кметът Димитър Николов. Признанието е за това, че през Втората световна война бургазлии не са позволили нито един евреин от града да бъде подложен на репресии, мъчения, унижения и смърт. Церемонията ще се състои в зала "България" от 19.00.

Като християни ние трябва да се молим и благославяме Божия народ ♥

Shema Israel Elohay

Редакция: Венци Тоневски

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови