Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Церемония по случай възстановения брак на п-р Бени Хин

Добави в Svejo

Церемония по случай възстановения брак на п-р Бени Хин

Бени и Сюзън Хин са потвърдили повече подробности за предстоящия им повторен брак, включително датата, мястото и кой ще ръководи церемонията.

Церемония по случай възстановения брак на п-р Бени Хин

Бени и Сюзън Хин © Снимка: invictory

Церемонията ще се проведе на 3ти март от свещеник Джак Хейформ, който е канцлер на Кралския университет в Лос Анджелис и лидер на служение Джак Хейформ.

"Събуждаш се с факта, че имаш нужда от жена си, а тя се събужда с факта, че се нуждае от съпруга си", каза Бени Хин в последния епизод на предаването "The Club 700".

"Винаги съм обичал това момиче и тя винаги ме е обичала. Ние никога не сме нарушавали завета. Нашият брак е напълно възстановен. Просто искаме да Ви уверим в това, че не повтаряме стари грешки."

След около 30 години брак, през месец февруари 2010 г. Сюзън подава молба за развод. Съдебните документи са въз основата на непреодолими различия. Като причина е посочено непрестанното пътуване на Бени Хин по света, в извършване на изцелителни служения и изнасяне на религиозни проповеди. Всичко това довело до отдалечаване и отчуждаване от семейството, което е причина и за проблемите.

Една година след като са подадени документите за развод, плъзват слухове от различни източници, че основната причина за разтрогването на брака е изневяра от страна на Бени Хин.

В края на месец май Бени Хин обяви, че той и бившата му съпруга са се сдобрили. В изявление на своя личен уебсайт, харизматичният проповедник съобщи, че процесът е започнал миналата Коледа.

"Нашият Бог е Бог на възстановяването и помирението. Кръстът е най-добрият символ на безкрайният Божи копнеж към помирение на човека с Бога, и единствената ни надежда за изцеление", гласи изявлението.

"Казвам го защото преживях лично това изцеление, когато предадох сърцето си на безценния учител Исус преди толкова много години; но аз преживях Неговото изцелително докосване още повече когато Той заработи с цялата си Слава в моето семейство и процесът на възстановяване започна."

Юни месец Бени Хин потвърди в личния си уеб сайт, че водещ фактор за развода им със Сюзън е всъщност борбата и със зависимостта от психотропни вещества /наркотици/.

"Сюзън започна да приема някои лекарства, отпускани с рецепта, с цел те да и помогнат за по-лесно справяне с личните и битови проблеми. Постепенно тя стана зависима от тях и това продължи близо 15 години. В резултат на всичко това поведението и стана доста нестабилно на моменти", пише Хин.

"Като нейн съпруг аз не знаех до къде е стигнала степента на зависимост към лекарствата, даже не подозирах колко много вреди са и нанесли, физически и емоционално."

Първата сватба на Бени Хин и Сюзън Хартърн се проведе в далечната 1979 г. в съоръжение, наречено Семеен център за живот Калвари.

Редакция: Венци Тоневски

invictory.org

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови