Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Повече от 50 християни, задържани в Судан

Добави в Svejo

Повече от 50 християни, задържани в Судан

Най-малко 55 християни са били задържани от суданското правителство през последните две седмици.

Военни - Судан

Военни - Судан

Групата на задържани включвала и църковни лидери, които според Christian Solidarity Worldwide (CSW) са били несправедливо задържани с обвинения за получаване на пари от чужди страни, включително от Израел.

Налице са и ограничителни мерки, наложени на християните, които работят в доброволчески организации от края на миналата година.

Според сведения на световни информационни агенции около стотина чуждестранни работници са депортирани през последните месеци. Задържани са също и судански християни за разпити от службите за сигурност.

Суданска медийна кампания атакува “Християнизацията„ като апелира закриването на християнски училища, колежи и центрове за обучение, съобщава CSW.

Враждебният климат към християните в Судан е в следствие на обявената независимост на Южен Судан през 2011г.

Директорът на световната организация CSW Андрю Джонстън заяви, че е дълбоко обезпокоен от произволните арести на християни в Судан.

"Призоваваме правителството на Судан да освободи затворниците и да прекрати своята кампания на тормоз срещу християнската общност", каза той.

"Ние също така призоваваме правителството отново да предприеме широки консултации по време на изготвянето на новата конституция и да се гарантира, че признава правата на всички судански граждани, свободата на религия или убеждения, както е посочено в член 18 от Международния пакт за граждански и политически права (МПГПП), които Судан е подписал. "

Редакция: Венци Тоневски

christiantoday.com

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови