Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Бебешка Йога шокира света

Добави в Svejo

Бебешка Йога шокира света

Бебета плачат от страх докато гуруту на „бебе йога“ ги размята около главата си, твърдейки че това е добро за тях!

Бебешка Йога шокира света

Днес получихме в социалните мрежи светкавично бързо разпространяващ се видео клип, в който жена размята новородено бебенце като циркова щафетна палка; от ръка в ръка. Самото видео може да се гледа от тук:

КЛИК

Странично погледнато изглежда, че бебето е подложено на тормоз, което се потвърждава и от вълната коментари на гневни потребители, някой от които категорично заявиха, че жената подхвърляща детенцето не е добре психически и трябва да бъде затворена.

По късно през деня получихме информация от осведомен потребител, че това всъщност било "бебешка йога", а въпросната "гледачка" била впечатлена от наскоро нашумялата в някой части на света рускиня Лена Фокина.

Стряскащи снимки на бебета ,някои от които по на около 2 седмици, размятани около главата на една терапевтка, шокираха милиони по целия свят. Сега тази жена, която е от руски произход, снимана да върти бебетата, държейки ги за глезените и китките иска да наложи въпросната практика и във Великобритания. Лена Фокина може да бъде видяна как премята бебе над главата си в така наречената от нея „бебе йога“. Тази практика беше забранена от редица сайтове от страх, че възхвалява малтретирането на деца.

Бебета плачат от страх докато гуруту на „бебе йога“ ги размята около главата си, твърдейки че това е добро за тях!

Много от зрителите вярват, че извършваните движения трябва да се практикуват с кукли, но 51 годишната терапевтка заявява, че това са истински бебета и че практикува йога техниките вече 30 години. За последен път Лена е видяна на семинар (Parenting the Deliberate Way или Целенасочено възпитание) в Дахаб, Египет, на който родители от цяла Европа ѝ плащаха, за да извърши същите движения със собствените им деца, повечето от които само на по няколко месеца.

И докато повечето бебета са оставени да реват и да повръщат по време на или след поредната сесия на „бебе динамиката“, Лена настоява, че това е за тяхна полза. Тя е учителка по физическо възпитание и казва: „Това е много добро за децата и изобщо не е опасно. В началото някои бебета плачат, но после започва да им харесва.“

Според Лена, „бебе йога“ за първи път е практикувана от древни африкански племена, но съвременната инкарнация е разработена от другаря д-р Игор Charkovsky, който също присъства на семинара.

Лена добавя: „Първоначално метода е бил разработен за лекуване и подобряване здравето на децата, които има проблеми с мускулите и скелета, но също така е подходящ и за напълно здрави деца.“

„Много често децата, на които е прилагана „бебе йога“ започват да четат по-рано, оказва се, че са добри певци, плувци.

Семинарът продължава 12 дена и струва по 255 паунда на семейство.

Лена казва, че предпочита да провежда семинарите си в Египет. „Обичам Египет по много причини. Климата е благоприятен с много слънце и топла морска вода. Условията за практикуване на подводни спортове, йога и изобщо различни спортове са много добри. Хората тук имат добро отношение към това, което правя. Всичките ми деца (тя има 5) са пораснали според метода на Чарковски и са постигнали отлични резултати в живота – те са шампиони на Русия по парашутизъм, конен спорт и гмуркане.“

Превод със съкращения от dailymail.co.uk: Роза Саронова

Редакция: Венци Тоневски

hristiqni.com


Видео


Фото Галерия /кликнете върху изображението за пълен размер/

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови