Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Истината за abort.bg и как стартира кампанията на hristiqni.com - Истината за аборта

Истината за abort.bg и как стартира кампанията на hristiqni.com - Истината за аборта

Истината за abort.bg и как стартира кампанията на hristiqni.com - Истината за аборта

Какво става когато човек има непреодолима жажда за власт и интернет под ръка :)

Историята стартира с една чудесна идея и благородна кауза, зад която за съжаление се крият съвсем различни мотиви.

Личността, която стартира инициативата - "Abort.bg - Истината за aбортите" Ивайло Тинчев, е стар познайник на екипа ни от hristiqni.com, известен с твърде грубия си език и манията за "очерняне" както на български, така и чуждестранни проповедници, чиито служения се радват на завиден успех. Разбира се; Слава на Бога за тях :) В контингента от "най-често оплюти" служители влизат повечето от световно известните, както и някой български. Все още стоят архиви в личния сайт-форум на И.Т. Church.bg, с негативни изказвания. Всичко това може да бъде доста лесно проверено чрез едно гугъл търсене

Ето защо на пръв поглед безобидната и благородна инициатива, към която лично бях поканен привлече вниманието ми. Тъжната истина, която се разкри пред мен когато отворих въпросната фейсбук страница отговори точно на очакваното от мен - Даже и при минималният все още брой "последователи" на каузата, наброяващи не повече от 150 човека, силно изпъкваше фигурата на нашият приятел И.Т., който с усърдие и почти ученическо старание се налагаше над всеки дръзнал да коментира, или изкаже мнение - ту с личния си акаунт, ту с акаунта на каузата. Естествено подобна страница е обречена още от самото си създаване.

Като цяло имам поглед върху темата и още от самото създаване на християнски портал - hristiqni.com публикувам материали свързани с вредата от аборта. Едно гугъл търсене ще покаже най-често посещаваните видео и текстови материали, заедно с датите им на публикуване: КЛИК

Реших, че е добра идея да се популязира истината за аборта чрез мащабна кампания, като така ще се информират много млади хора и съответно предотврати поне една част от хилядите аборти в България, извършвани всяка година.

Обсъдих с хора от екипа ми идеи за материали, които да се превеждат, свързах се с други организации като nerodenite.org, за да поискам разрешение за съвместна работа, и накрая стартирах кампанията. Успехът и бързото разпространение на животоспасяващата информация вбеси твърде много г-н Тинчев като мигновено последва дъжд от обиди и ругатни по мой адрес, човекът не се поколеба да вдигне на крак пастори и служители в София, добра се до телефона на служещият в църквата ни в Пловдив пастор, който естествено няма нищо общо със случая, разпрати email-и и фейсбук съобщения до всичките си контакти, част от които и мои приятели.

Безрезултатните опити мотивираха г-н Тинчев да "разрови" един от сайтовете ми за Уеб Дизайн, след което се добра до мой телефонен номер и няколко вечери ме заливаше със смс-и и позвънявания в късните часове.

Междувременно превърна страницата на благородната си кауза в плювалник, като се изразяваха пряко под всяка публикация лични чувства към мен. Върхът стигна, когато вместо очакваната информация за вредата от абортите в страницата се появиха изцяло насочени към мен картинки с текс: ВНИМАНИЕ ОПАСНО! и с подтекст лична информация за мен и пояснения от сорта на:

Ивайло Тинчев

Тъй като по правилата на социалната общност Facebook, с които Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО администраторите на подобен вид страници да се запознаят, страницата към каузата му вече грубо нарушаваше редица от правилата. След мой репорт по-грубите обиди бяха премахнати от администрацията на фейсбук за България, а страницата автоматично причислена към група - "предупредени", с което се счита, че при по следващо системно нарушаване на правилата ще бъде изтрита.

Ивайло Тинчев

В това време СМС-те не спряха, които г-н Тинчев чевръсто пишеше и с които съответно ме предупреждаваше как ще бъда очернен пред цитирам: "цяла България и всички пастори и служения в страната" а после нямало повече да се занимава с мен и да си губи времето :)

  В допълнение бях "поучен", че всяка картинка на бебе, която г-н Ивайло Тинчев свали от интернет (тоест изплагиатства, тъй като над 70% от изображенията качвани в интернет са с авторски права) и на чиято след това сложи надпис - abort.bg, вече е негова собственост и всеки дръзнал да я свали, както и подобна на нея е цитирам: "не само крадец, но и лъжец и злонамерен."


Не ви ли се струва, че има нещо гнило в цялата тази работа?

От всичко това стигам до извода, че причината да ме крикикуват за моята кампания срещу абортите, e не в това, че съм нарушил авторското право или съм откраднал нечия интелектуална собственост. Просто критиците ми не искат да казвам това което казвам по начина, по който го казвам. Да не забравяме обаче че имаме основното право на свобода на мисълта и словото. Не виждам и причина защо да няма повече от едно служение срещу абортите, в крайна сметка плурализмът е част от свободното общество. Да не забравяме също, че и въпросният г-н Ивайло Тинчев най-вероятно е афектиран от изгонването му преди време от hristiqni.com и отразява всичко това върху каузата, която подехме.

Всичко това го пиша не за да проявявам някакъв вид негативизъм спрямо този човек, или с цел защита от нападките му - точно обратното, изпитвам тъга, че човек който най-вероятно посещава църква от години, все още е на това духовно равнище.. От мъжът се очаква да е глава на семейство/църква т.е. да излъчва мир, търпение, мъдрост, както и умението да подтиска негативните си чувства в дадена ситуация.

А и цялата тази енергия може да бъде използвана в спасяване на души а товарът, натрупан в следствие омраза или нетърпимост към брата е твърде тежък, за да го носим..

Поздрави: В. Тоневски | Уеб Мастър | гл. Администратор - hristiqni.com

В допълнение към горенаписаното искам да Ви уведомя, че има професионално направен сайт в помощ на кампанията - Истината за аборта - и същият ще бъде стартиран на 9.12.2012г. Целите на сайта са:

  • Всеки, който има отношение към проблема да бъде полезен и гласът му да бъде чут.
  • Популязиране същността на аборта НЕ както света го представя, а какъв е реално чрез видео и текстови материали.
  • Изкарване на показ; последствията върху човешката личност както в духовен така и във физически аспект.
  • Подчертаване на основни библейски истини и морални аспекти свързани с детеубийството.

Тук ще поместя и връзка към страницата ни за кампания: Истината за аборта. Всеки желаещ да се присъедини е добре дошъл.

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови