Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Може ли тази жена да не умре в помия?! Станка тъне в мизерия в бургаски блок, синът й я изоставил

large 8f7a70e3c62d534d556f4a100ac0d08fa08992b81

Съдбата на 65-годишната Станка Атанасова изправи на крака жителите на блок 45 в бургаския ж.к. „Славейков“. Жената е неподвижна, потънала в урина, мизерия и погнуса, а собственият й син е заявил, че няма възможност да се грижи за нея.

“Жената не беше се хранила от вчера на обяд, изпълнявала е физиологичните си нужди в леглото… гледката е ужасяваща! Това което направих беше да я нахраня и да звънна на 112 (за памперса нямаше как да го сменя). Също и купих вода и я оставих до нея”, разказва потресен Пламен Делев.

0873b94b49f6b1ea1d752a152d22731a6c6391ed1

Според изданието проблемът е изключително сериозен, тъй като жената е очевидно в безпомощно състояние и има нужда не просто от средства, храна и мебели, а от санитарна, човешка и хигиенна дейност. Тя просто има нужда от човек, който да е до нея и да я обслужва. Сигналът за мизерията на 65-годишната жена беше пуснат в социалните мрежи от Пламен Делев, който тази вечер се е отзовал и се опитал да й помогне с най-необходимото. Жената е настанена там преди 2 години, като наемът на една стая в апартамент е 155 лева, в съседната стая живее друг човек, който обаче няма нищо общо с нея.

Станка Атанасова е пенсионерка, до скоро се е грижила добре за себе си. Преди дни обаче е паднала в банята и е счупила крак. Била е приета в болницата, а след изписването си, е върната обратно в жилището. За такъв човек обаче трябва да се грижат близките или те да осигурят друга медицинска, санитарна или т.н. помощ. Синът на Станка – Живко, обаче обяснил по телефона на портиера, че няма пари и не може да поеме грижите за майка си. Хората се опитват да се свържат и с други нейни близки, но до този момент – без успех.

„Ние не сме болнично заведение. Жената има необходимост наистина от медицинска грижа, от смяна на превръзки, на памперси, на почистване вътре в стаята. Ние не може да осигурим това. Управителката направо се чуди какво решение да вземе“, коментираха тази вечер служители на 18-етажния блок, който е като общежитие и стаите се отдават под наем. Всъщност Станка е в добро общо състояние, добре е с ориентацията, просто няма как да се обслужва и има нужда именно от такъв човек до нея. За съжаление никой от близките й не го осигурява.

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови