Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

ГЪРЦИЯ СЕ ЯДОСА НА ЛИДЪЛ, ЗАЩОТО ПРЕМАХНА КРЪСТОВЕТЕ НА ЦЪРКВИТЕ

620 988dd179c4dac6bcba4963212f2064812

Гърците се ядосаха на веригата магазини "Лидъл", че в седмицата на техните продукти - гръцка седмица, търговците изтрили от опаковките си християнските символи на страната им.

Това пише българският вестник за Гърция - "Български новини", който цитира възникналия скандал, описан в RTL.

phpduuu0y 559x 1

„Аз съм шокиран да видя "Лидъл" да продава гръцки продукти, опитвайки се да изтрие част от гръцкия пейзаж и култура“, пише клиент на магазина на име Антоан, който се обърна към мрежата RTL, и сигнализирал за проблема.

Към оплакването си той е прикрепил снимките на опаковките, които е купил от Белгия. На тях се вижда как традиционен пейзаж на църкви с кръстове отгоре са сложени върху гръцките традиционни продукти ERIDANOUS, които се предлагат от "Лидъл" тази седмица.

По този начин църквата без кръст в Санторини се появява на пакети от кисело мляко, шам-фъстъци, фета и дори мусака.

„Помолихме "Лидъл" да обясни причината, поради която кръстът е премахнат“, казва пред RTL.be възмутеният клиент.

От там отговарят: „Избягваме да използваме религиозни символи, защото не искаме да изключваме религиозни убеждения. Ние сме компания, която зачита мултикултурализма и този принцип е илюстриран на „дизайна“ на опаковката“.

От Лидъл обаче не обясниха защо е избран този пейзаж, а не такъв, в който няма църква или друг християнски символ.

Разкриването на проблема предизвика силни реакции, като потребителите са шокирани и възмутени от решението на германската верига, която се извини на потребителите: „Намерението ни не беше да шокираме. Избягваме използването на религиозни символи в нашите пакети, за да поддържаме неутрално отношение към всички религии и ако това се разбира по друг начин, тогава се извиняваме на онези, които са шокирани", каза говорителят на "Лидъл" в четвъртък следобед.

Източник: Offnews.bg

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови