Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Отец Ангел: Покемоните са демони!

i03kjcbsgx68i96mvtlj

"Тази игра е демонска, това са демонски работи! Категоричен съм, че не е редно това с Покемоните! Човек, когато прави едно нещо, той отговаря за себе си, но да намесваш такава институция като църквата, и то в игра за гонене на демони, не е правилно!
Начинът, по който човек си изразява вярата и духовната същност, не е този. Има си начини, но това е престъпление да се намесва църквата с такива дела. Такива неща не граничат с нашата вяра", беше категоричният коментар за играта "Покемон Гоу" на отец Ангел от църквата "Св. Климент Охридски" в столичния квартал "Люлин", пише всекидневник.
Неговото изявление е по повод факта, че огромна част от Покемон спирките, включени в така известната напоследък игра "Покемон гоу", са в храмове. В София най-големият салон за двубои в играта е храм-паметникът "Св. Александър Невски", а като спирка за играещите е паркът "Заимов", показва карта, в която са всички Покемон маршрути у нас. "Знам много добре за играта и за какво става въпрос. Дори и тук, в двора на храма "Преображение Господне" в "Лозенец", идваха да гонят Покемони. Дори синът ми ми съобщи, че храмът е някаква точка, включена в играта. Специално вътре в храма не са влизали хора да търсят Покемони, но в двора идваха", съобщи и отец Василий Сарян, завеждащ отдел "Имоти" в Светия синод и председател на църковното настоятелство на храма "Преображение Господне".
Затова и отец Сарян сподели, че и Руската православна църква вече е дала официално изявление по повод играта. Той обясни, че неговите възгледи се припокриват именно с това изявление, в което се казва: "Разработчиците на играта съзнателно са допуснали провокиращо измерение, така че абсолютно всяка територия да става място за игра. Надявам се, че играчите ще проявят благоразумие, за да уважават интересите на другите хора, обществените и религиозни организации и да не навлизат в личния живот на околните". Това е заявил зам.-председателят на отдела за връзки на Руската православна църква с обществеността и медиите Вахтанг Кипшидзе на пресконференция в Москва.
Истинският бум на играта доведе и до крайни варианти у нас, в което младежи от София предлагат във форуми, посветени на играта, срещу 20 лв. на ден да обикалят и да залавят Покемони из града. Така те ще развиват играта за тези, които през деня са на работа, а в същото време са обсебени от играта.

PIK.bg

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
0 #1 Антонина 25-10-2016 21:20
Това не е просто игра с демони. Това е опит на ЦРУ за масово следене на обектите(хората ),които представляват интерес за тях. използват се наивните деца в една грозна фашистка и сатанинска машинация. И изобщо не е случайно, че именно около светите храмове са "точките" на играта. Това е също част от войната срещу православието като цяло и срещу православната църква, защото тя е последният бастион пред чудовищния Нов световен ред.
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови