Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

ОДОБРЕНО: Ще ни слагат чипове!

Ще ни слагат чипове

Парламентът прие на първо четене промените в Закона за личните документи, които позволяват в тях да има носител на електронна идентичност. Идеята е да можем да контролираме каква информация се записва на електронните носители в личните ни карти, пише "Дарик".

Промените не задължават да се сменят личните карти. Предвижда се вграждането на чипа да стане поетапно при изтичане на настоящите лични карти. С новите текстове се урежда и начинът за вграждане на електронен чип в международните паспорти.

Предвижда се законът да влезе в сила от 1 януари 2018 г., когато МВР ще има техническа възможност за издаване на лични документи с електронен носител.

В същите изменения са заложени и антитерористичните мерки, изготвени от правителството, които вече предизвикаха негативни реакции.

Така се въвеждат мерки, които целят да ограничат влизането, транзитното преминаване и напускането на страната от лица, за които има данни, че са съпричастни към терористична дейност.

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови