Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

ИЗВЪНРЕДНО! Започна скрито гонение на християните в България!

ЗАПОЧНА СКРИТО ГОНЕНИЕ на ХРИСТИЯНСТВОТО в България, под предлог за предпазване от ... "секти" или Радикален ислям?!

Скрито гонение на християните в България

Общинският съвет в Силистра взе решение да ограничи религиозната пропаганда на територията на общината. Причина за това са многобройните сигнали и жалби от граждани. Какви прояви обединява понятието „религиозната пропаганда” и в какво се изразяват ограниченията на институциите в града – провери екип на БНТ 2.

Промените, които бяха гласувани от общинските съветници в Силистра, забраняват граждани да бъдат агитирани по домовете им, да се раздават брошури по улиците, както и да се ползват усилватели и мегафони с цел религиозна пропаганда.

„Без покана от граждани те да нямат право да влизат и да звънят по звънците с библия в ръка – нахълтва вкъщи, без да си го канил“, каза Йордан Ковачев, общински съветник, вносител на промените.

Статистика от преди пет години показва, че религиозните организации в България са били над 1300, което доказва твърдението на Ковачев, че страната ни има изключително либерален закон за регистрация.

„В момента има изключително агресивни вероизповедания, които разполагат с много финансови средства, с кадрови потенциал и които със своите действия застрашават националната сигурност“, каза Йордан Ковачев, общински съветник, вносител на промените.

Емил Неделчев е вече двадесет години пастор в Християнска протестантска църква в Силистра. Според него цялото ни общество, но най-вече децата, трябва да бъдат предпазени от вредните влияния на съществуващите опасни култове. Той приветства взетото решение, но забраните в него не дават отговор на няколко въпроса.

„Забранява се пропагандата на улицата – тогава какво ще се прави с литийните шествия, които нашата православна църква прави, забранява се използването на мегафони усилватели и тем подобни – тогава какво ще правят мюсюлманите, които на минаретата си имат високоговорители“, каза Емил Неделчев, пастор.

Опасенията са, че гласуването е станало прибързано и някои от текстовете в решението може да са противоконституционни, тъй като върховният закон в България дава свобода на религиозните общества да пропагандират.

 Автор: Незабравка Кирова, Оператор: Александър Леви

БНТ2

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
0 #5 Ivaylo Angelov 08-02-2017 00:57
Ако все пак наистина сте чели Библията и ако и придавате значението на абсолютен стандарт по който съдим и разбираме кое е Пт Бога и кое не е от Него, то тогава би трябвало да сте наясно колко много нарушения прави Православната църква срещу Писанието.
Абсолютното нарушение на втората заповед, абсолютно нарушение срещу думата на Павел и самият Исус по отношение на традициите и човешките обичаи... Ако някой твърди, че Православната църква е правата църква, то тогава този някой не познава историята...
Цитиране
 
 
0 #4 Любо82 17-09-2016 11:37
Парвославната църква е толкова отстъпила от Божията истина, колкото и протестанствкит е цървки. напълнила се с идолопоклончест во и древни езически практики поради това че търговците в храма я инфилтрираха още по време на социализма.
Моленето на мъртъвци, на икони и на Божият майка (на хора) е чисто идолопоклоничес тво и противоречи на Божият закон, който е любов към Бога и ближният и Божи печат.
За да не бъде измамени във века на измамата, трябва да се държим здраво за Божието слово записано в Библията, се тълкува от самият Бог и да го изучаваме усърдно и внимателно за да познаваме ясно Неговият характер, воля и спасителен план. Защото ще излязат много фалшиви пророци, вълци в овчи кожи, които няма да жалят стадото и ще се опитат да измамят всички, за да угаждат на своите похоти и страсти.
Цитиране
 
 
0 #3 Monika Emir 01-08-2016 16:39
zashto da e pritesnenie da pochyka hristqnin na vratata ti s bibliq ili bryshyra tova e BLAGOSLOVENIE kam teb bog ti dava milost i oste edin shans za pokaivane
Цитиране
 
 
+1 #2 Павел 06-06-2016 16:18
"Портите адови няма да надделеят над Божията църква.Амин
Цитиране
 
 
+8 #1 svetlio 30-05-2016 21:41
Разгонват гаргите само. Благвестието е интелигентна работа, не е шматкане по къщите. Исус не е нахален!
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови