Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Патриарх Неофит: Ако децата учеха религия, България щеше да е друга

Image 1967075 126

За каква църква и за какво общество ратува българският патриарх Неофит? Какви са изпитанията пред духовния ни кормчия?

Предстои ли ревизия в Църквата и дали ще има Църковен събор тази година? Мисли ли се и за промяна на църковния календар, който да обедини най-после старостилци и новостилци?

"Израснаха поколения, непознаващи вярата, лишени от християнско възпитание, от примера на светиите и на духоносни люде около себе си, към които да се прилепи сърцето им и да пожелае да ги следва.

Сега, вероятно, ще са нужни поколения, за да стане това натрупване на хора, възпитани в православната вяра, имащи познания за нея и достойни примери за подражание", казва патриарх Неофит.

В прав текст той отправя и своето Великденско послание към читателите: "Търсете доброто и на него отдавайте вниманието и сърцето си.

Преумножавайте го в света чрез малките жестове на любов към всички хора, които Бог изпраща всекидневно на житейския ви път. Пазете вярата, постарайте се да научите повече за нея и по-често се обръщайте с молитва към Христа - Възкръсналия, победилия смъртта. Той страда и прие кръстна смърт заради нашето спасение. Той обича всяко човешко създание и никога няма да остави нашия зов без отговор."

Дядо Неофит откровено признава за какво общество ратува: "За такова, в което добрите и достойните за подражание примери изместят от първите страници на вестниците скандалните теми на деня."

24 часа

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови