Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Тотев отказа да забрани бурките в Пловдив

641227

Носенето на бурки на обществени места в Пловдив няма да бъде забранено. Това реши ОбС Пловдив току що. За предложението гласуваха 15 общински съветници, 12 бяха против, а 21 се въздържаха.

Изменението в Наредбата за обществен ред трябваше да регулира отношенията в религиозната сфера за осигуряване по-сериозен контрол и гарантиране спокойствието на пловдивчани.
Предвиждаше се забрана на публични религиозни прояви, които накърняват обществения ред, спокойствие, морал и традиции, включително и носене на облекла и аксесоари, покриващи лицето.

"Ще преработим текстовете, и отново ще подадем докладна с идеята да се разгледа на следваща сесия", коментира вносителят Александър Сиди.

Пенка Деведжиева, съветник от групата "Здравко Димитров - Да решаваме заедно", бе категорична, че няма да подкрепи решението, защото не може всяка една от общините поотделно да приема наредба, както и че не е редно да се приема подобна наредба, преди да има решение на национално ниво.

"Пловдив ще е Европейска столица на културата, известен е със своята толерантност, а и аз бурки не съм виждала", заяви тя.

По думите на съветника от ГЕРБ Спас Гърневски, ако градът имаше проблем с бурките, на общественото обсъждане щяха да се съберат стотици. Той подчерта, че с години живее в етнически кватрал, но бурки не е виждал и затова темата е несъстоятелна за Пловдив.

http://www.plovdiv24.bg/

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови