Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Християнски блогър споделя за Джойс Майер: 'направо ми идва да повърна..'

megiКато чуя това изявление „Не можеш да обичаш другите, ако не обичаш себе си”, направо ми идва да повърна, споделя Миглена Петрова в своя блог - ФИЛАДЕЛФИЯ.

 

Споделяме ви нейния анализ без редакторска намеса.

Това е от едно поучение на Джойс Майер, което е пропито от егоизъм и любов към Себето и много добре завоалирано с уж библейска истина. А като го чух, възпято в песен, в която се споменава името на моя Господ Исус Христос, направо ми „завря канчето”. А ето и изявлението, предшестващо цитирания „шедьовър”: „Образът за себе си е като снимка, която носиш във вътрешната част на сърцето си, както носиш снимките на хората, от семейството ти, на тези, които обичаш, в портфейла си.”
НЯКОЙ ДА СЕ ДРАЗНИ ОТ ТОВА? НА НЯКОГО ДА МУ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ, НЯКОЙ ДА РАЗБИРА КАКВО ЗНАЧИ ТОВА?!?
Голяма, опашата лъжа, основана на едно грешното тълкуване на „Обичай ближния си, както себе си!” Хора, ние сме родени, обичащи себе си! Ние обичаме себе си, още откакто прародителите ни Адам и Ева решиха да обичат себе си повече от Бога! Когато сме плакали, като бебета, това е било израз на нашата любов към себе си! Дори когато хелнчим и плачем поради ниското си самочувствие, това също е израз на нашата любов към себе си. Дори когато страдаме наранени, това пак израз на нашата любов към себе си! Дори когато се самосъжаляваме, това пак израз на нашата любов към себе си!
Нека не бъркаме знанието за стойността на нашата душа, за която Исус Христос, нашият Господ и Спасител плати със скъпоценната си кръв с емоцията "да обичаш себе си".

Тълкуванието на Джойс Майер е невярно, дори чисто логически – От изречението "Обичай ближния си като себе си", дори откъснато от контекста, не може да се извади автоматично заключението, че ако не обичаш себе си, не можеш да обичаш другите. То просто и ясно означава това: "Обичай ближния си както обичаш себе си!" Нито може да се изведе необходимо-достатъчна причинно-следственна връзка от това – някой изглежда, че не обича себе си, следователно това е причината да не обича другите?!? Да, това може да се наблюдава понякога, но това не значи, че второто е следствие на първото. Нито може да се третира симптом и да се очаква проблемът да бъде решен. Например, мнозинството от хората, които не обичат другите обичат много себе си; Много хора, които не обичат себе си, безкрайно много обичат съпрузите, или децата си. Истинската причина да не обичаме ближните си, е че нямаме Святия Дух постоянно изявен и действащ вътре в нас, а не че не обичаме себе си. Ако не обичаме себе си, няма нужда някой гуру да ни съветва как да се заобичаме, а да погледнем към кръста и да помолим Святия Дух да ни даде благодат да осъзнаем каква цена е била платена за нас – страданията, агонията и скъпата, скъпоценна кръв на нашия Спасител...
А ако имаме проблем с взаимоотношенията с ближните си, не трябва да търсим причината в липсата на любов към сбе си, а в липста на свободата на действието на Святия Дух вътре в нас. От там, да потърсим какво пречи на Святия Дух – грях, огорчение, непростителност, липса на молитвен, поклоннически живот към Бога, липса на посвещение...

ИСТИНАТА: „Учителю, коя е голямата заповед в закона? А Той му рече: "Да възлюбиш Господа твоя Бог с цялото си сърце, с цялата си душа и с всичкия си ум". Това е голямата и първа заповед. А втора, подобна на нея, е тая: "Да възлюбиш ближния си, както себе си".” Матей 22:36-39
Защо е подобна? ТИ МОЖЕШ ДА ОБИЧАШ БЛИЖНИЯ СИ САМО И ЕДИНСТВЕНО, КОГАТО ОБИЧАШ ГОСПОДА ТВОЯ БОГ, С ЛЮБОВТА, КОЯТО ТОЙ Е ИЗЛЯЛ В СЪРЦЕТО ТИ, ЧРЕЗ ДАДЕНИЯ ТИ СВЯТИ ДУХ!!! Не като се научиш да обичаш себе си! Няма нищо, което да знаем по-добре от това!

„А това да знаеш, че в последните дни ще настанат усилни времена.
Защото човеците ще бъдат СЕБЕЛЮБИВИ, сребролюбиви, надменни, горделиви, хулители, непокорни на родителите, неблагодарни, нечестиви,
без семейна обич, непримирими, клеветници, невъздържни, свирепи, неприятели на доброто, предатели, буйни, надути, повече сластолюбиви, а не боголюбиви,
ИМАЩИ ВИД НА БЛАГОЧЕСТИЕ, НО ОТРЕЧЕНИ ОТ СИЛАТА МУ; тоже от такива страни. Защото от тях са ония, които се вмъкват в домовете и подмамват обременени с грехове женища, водени от различни страсти, които всякога се учат, а никога не могат да дойдат в познание на истината.” 2 Тимотей 3:1-7
„Който люби баща или майка повече от Мене, не е достоен за Мене; и който люби син или дъщеря повече от Мене, не е достоен за Мене; и който не вземе кръста си и не върви след Мене, не е достоен за Мене. Който намери живота си, ще го изгуби; и който изгуби живота си, заради Мене, ще го намери.” Матей 10:37-39
„Тогава Исус каза на учениците Си: Ако иска някой да дойде след Мене, НЕКА СЕ ОТРЕЧЕ ОТ СЕБЕ СИ, нека дигне кръста си, и така нека Ме последва.” Матей 16:24
“Каза още и на всички: Ако иска някой да дойде след Мене, НЕКА СЕ ОТРЕЧЕ ОТ СЕБЕ СИ, нека носи кръста си всеки ден и нека Ме следва.” Лука 9:23
"И тъй, АКО НЯКОЙ ОТ ВАС НЕ СЕ ОТРЕЧЕ ОТ ВСИЧКО що има, не може да бъде Мой ученик.” Лука 14:33
Още:

Посланието на Проповедта на планината от Матей 5-7 е да обърнем очи към Бога и към служене на ближния, пренебрегвайки своите желания и интереси. Точно противоположното на посланието на просперитетните проповедници!!!

Моля ви, прочетете тези три глави, които дори светът смята за МОРАЛЕН КОДЕКС на човечеството и вникнете в духа на думите на Исус.

„Ама тя казва много верни неща…”, ще кажете, о, и сатана обича да използва малко или много истина в лъжите и заблудите си, иначе как ще му повярваме!
Това е грехът на Валаам Веоров – като не можа да прокълне Божия народ, „учеше Валак да постави съблазън пред израилтяните, та да ядат идоложертвено и да блудствуват.” (Откр. 2:14)
ТОВА Е ГРЕХЪТ НА САТАНА – ДА ОБИЧАШ СЕБЕ СИ, НО СЕГА Е ОПАКОВАН В „САМОУВАЖЕНИЕ И САМОЧУВСТВИЕ”. Това е оправдаване на егоизма!
Да, тя казва много верни неща, но поучението и противоречи на СЛОВОТО! Слага истински етикети на лъжливо съдържание. Хвърля в лицата ни библейски лозунги, но под тях се крие заблуда…
Не можеш да черпиш от ресурсите на Божието царство с инструментите на света! Там има други правила, други закони, дори те са противоположни на светските!
За такива като нея Павел казва „Тоже от такива страни!”
За такива, като нея, Господ казва в Амос 4:1-5
„Слушайте тая дума, Васански юници [крави], Които сте на Самарийската планина, Които насилвате сиромасите, Които угнетявате немотните, Които казвате на господарите си: Донесете ни да пием, Господ Иеова се закле в светостта Си, Че, ето, идат върху вас дни, Когато ще ви уловят с въдици, И останалите от вас с рибарски куки. И ще излезете през проломите, Всяка от вас направо пред себе си, И ще се хвърлите в Хармон, казва Господ. Дойдете във Ветил, та вършете нечестие, В Галгал притурете на нечестието си, И донасяйте жертвите си всяка сутрин, Десетъците си през три дни; Чрез огън принесете квасен хляб за благодарствена жертва; Прогласете доброволни приноси, и известете ги; Защото така обичате, израилтяни, казва Господ Иеова.”

Е, сега вече застрелях една свещена крава... Ще ме гоните ли, каубои?

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
+4 #5 милко 29-09-2016 20:50
Злостна и осъдителна статия водена от човешки и религиозни предразсъдъци. Предполагам от ,католик или православен клирик с много знания но малко или никаква духовна опитност, Религиозна проповед за светски човеци.целяща привличане аудитория от тази на конкуренцията(Д жойс Майер).
1Коринтяни
12 А ние получихме не духа на света, но Духа, който е от Бога, за да познаем това, което Бог е благоволил да ни подари;
13 което и възвестяваме, не с думи научени от човешка мъдрост, но с думи научени от Духа, като поясняваме духовните неща на духовните човеци.
Цитиране
 
 
0 #4 bogia 03-07-2016 14:37
Харесах статията. Авторката е права! Проблемът е , че когато изграждаме самочувствието си, забравяме Онзи, Който не и дал правото да сме Божии деца САМО в Исус. Моля, ви не залитайте по светски учения! Нашето самочувствие не е най-важното! По-важно е да гледаме на себе си В ИСУС и заради Него да обичаме другите. Втората заповед на Христос не набляга на любовта към себе си (нямя го в контекста!), а кум другите. Свързана с първата заповед, разбираме, че можем да обичаме единсрвено ако обичаме Бога!.
Цитиране
 
 
+3 #3 Васи Благоева 28-06-2016 14:42
Имам въпрос към госпожата: Какво за тези, които се самонараняват, имат комплекс за малоценност, чувстват се отхвърлени, защото са били такива и са били малтретирани от бащите си? И те ли обичат себе си и имат правилна представа милостта и любовта на Бог Отец като Баща, за да го обичат? И ако тя толкова съвършено изпълнява първата заповед, то на 100% всеки миг от денонощието ли я изпълнява? И ако наистина я изпълнява, защо нарушава друга: Не съдете, за да не бъдете съдени. Правилно каза Исус да се научим на тази дума: Милост искам, а не жертви!
Цитиране
 
 
+9 #2 Росица Стоянова 02-06-2016 10:21
Изобщо не сте разбрали за какво става дума. Аз съм минала през това и знам, че ако нямаш към себе си едно добро, наистина балансирано отношение и не се мразиш (както и по-леките форми на думата), не можеш да проявиш внимание и обич към другите. Прекалено си погълнат от егоизма, че не си какъвто искаш, фокусираш се върху отрицателните неща и не виждаш проблемите и нуждите на хората, не можеш да им дадеш любов, която нямаш... Простете ако коментара ви е раздразнил!
Цитиране
 
 
-4 #1 Йоланта 18-05-2016 08:45
Изявлението на Джойс Майер в тази си част :

"„Образът за себе си е като снимка, която носиш във вътрешната част на сърцето си, както носиш снимките на хората, от семейството ти, на тези, които обичаш, в портфейла си.”

Е ЧИСТО КАТОЛИЧЕСКО! Понеже така католиците оправдават поклонението си към икони, статуи и "осветени мощи" на светци.

Нека всеки да си прави сам изводите какво се проповядва от "евангелски учители"-здрав Католицизъм, драги зрители! Подмено евангелие -онова на добрите дела, на егоизма и хуманизма -все католически приумици.
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови