Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

ЕКСКЛУЗИВНО: Вулканът на Витоша се събужда?! Необясним звук идва от недрата на планината

Страховито бучене стресна източните квартали на столицата. Няколко души се обадиха в редакцията с информация за адски звук, който идвал сякаш от недрата на Витоша планина.

„На 7 срещу 8 септември се събудих към 2 часа през нощта от странен звук. Целият район се огласяваше от бучене като предупредителен сигнал на локомотив“, разказа притеснен Тодор Р. Човекът се чудеше какво може да е това при положение, че наблизо не минава жп линия.

Йерихонската тръба

На сутринта той споделил пред свои комшии, които казали че са чули шума още в 23 часа. Той продължил към 40 минути, но през нощта отново се появил. Втората „тръба“ бучала не повече от 12 минути. Странният шум, който разцепил мрака, напомнял виенето на вятър, но много по-странно и смразяващо кръвта. Някои го оприличавали на описаната в библията Йерихонска тръба. Каква поличба ще донесе това, засега остава загадка.

Необяснимото явление е било усетено и от хора надолу към бул. “Черни връх“ чак до Семинарията.

Десетки там са в паника и на валидол, след като пенсионираният геолог Георги Бандев е допуснал , че подобни акустични вълни могат да се създадат при събужането на вулкан в летаргия. Тези звуци се получавали от сложно разместване на земни пластове и излизането на въздух през кухини на повърхността. Бандев обаче успокоил, че понякога това е процес, който можел да продължи и векове.

Кратер

„Сигурно има друго логично обяснение за този звук“, коментира Ели Донева, която живее в блокче срещу зоопарка. Тя също сподели пред наш репортер, че е станала свидетел на природния феномен.

Преди милиони години Витоша е изригвала регулярно. На километри от нейния кратер са изхвърчали пепел, лава и огромни канари. Изплютите от недрата гигантски късове днес могат да се видят навсякъде горе в планината. Все още учените спорят за датировката. Според едни това се е случило преди 30 млн. години, а според други някъде в епохата на плиоцена т.е. от 2 млн. години.

„Дано не доживеем новото събуждане на вулкана“, кръстят се вече възрастните хора в село Мърчаево. Точно над него се е намирал някогашния кратер.

Знамение за Апокалипсис

Все пак за адският звук може да има и друго обяснение. Природният феномен е известен като гласът на земята. Той се наблюдава напоследък доста често в различни точки на планетата . Според изследователи бученето се получава от разместване на земни пластове. Друго обяснение е метеорологично и гласи, че при застудяване на времето въздушни пластове циркулират с невъобразима скорост и се получава акустичен ефект, напомнящ пеенето на хор или адско бучене. Има и трета теория, която гласи, че магнитното поле на цялата планета се променя, а гласът на Земята подсказвал, че скоро спящите вулкани отново ще се събудят в невъобразим апокалипсис.

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
0 #2 ! 20-09-2015 05:42
Що за безумие е тази статия? Тоя сайт вече много започва да прилича на арена бг!!!
Цитиране
 
 
+2 #1 мммм ггггг 15-09-2015 20:25
Не ви отива да се наричате християни и в същото време бетер като светските вестникари да пишете подобни глупости. Клюкарски глупости. Да не говорим за милионите години дето цитирате. А според Библията трябва да са 6-7 хиляди. Отдавна ви махнах от FB-ка си, но ще ви махна и от Rss листа си.
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови