Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

България прие третия пол

Парламентът прие текста в промените в Закона за защита от дискриминация, който предлага изрично уточнение, че е забранена пряката и непряката дискриминация не само по пол, а и в случаите на промяна на пола.

"За" гласуваха 93 депутати, 23 бяха против, 23 се въздържаха.

През миналата седмица парламентът започна обсъждането на законопроекта. Парламентарната комисия по вероизповеданията и правата на човека, която е водеща, предлагаше този текст да отпадне, но предложението не беше прието при гласуването в пленарната зала. Тогава беше подложен на гласуване самият текст, но той също не беше подкрепен и беше оставен за прегласуване за следващо заседание.

Днес в пленарната зала дойде министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин, който призова депутатите да подкрепят текста и разясни, че изменението не създава нови права, а става дума по-скоро за изясняване на тълкуването.

Той информира, че има кореспонденция с ЕК още от 2012 г. по този въпрос и правителството на Пламен Орешарски е подготвило законопроект, който е трябвало да бъде приет до края на 2013 г., но това не се е случило и се е стигнало до нова кореспонденция. В МТСП е постъпило писмо от ЕК, че се очаква да се изпълни новият срок до 31 март, иначе ще започне процедура по неспазване на европейското законодателство.

Тунчер Кърджалиев от ДПС коментира, че интерпретацията по темата за сексуалните различия трябва да излезе от сферата на предубежденията и посочи, че през миналата седмица са щели да направят поредния гаф, който да компрометира европейския път на България.

Десислав Чуколов от "Атака" попита как депутатите биха обяснили адекватно на децата си какво са гласували. Какво ще стане, ако не хармонизираме за пореден път европейското изискване, попита той.

Източник: БТА

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
0 #2 ognyan asenov 17-05-2015 23:26
ми те повечето в парламента безполови
Цитиране
 
 
0 #1 Vasildjon sina 26-03-2015 18:25
ujas nqmam dumi kak moje takova ne6to palen absurt diskriminaciq i dran dran razjegohase
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови