Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

270 духовника от Пловдив с огнено писмо до президента

270 духовници от Пловдивска епархия са пратили писмо до Президента, Народното събрание и други държавни институции, в което декларират своята подкрепа на владиката Николай в защита на манастира „Свети свети Кирик и Юлита” в спора с архитектите за собствеността на имота.

Ние сме изненадани от реакцията на тази група хора, която не проумя, че всеки манастир и църква са дом на нашия Господ Иисус Христос и че са място, където ние, духовниците и миряните, се събираме за молитва, на която се крепи целият свят.

Манастирът „Св. св. Кирик и Юлита” е част от Ноевия ковчег, който превежда нас, вярващите, от временното към вечното, а не място за разврат и забавления, ползвано от арендатори, за удовлетворяване на частни икономически интереси на няколко човека, пишат свещениците.

Те заявяват, че не могат да търпят „безчиние и поругаване на нашите светини и духовни ценности”. Не можем да се примирим с факта, че някой в това демократично време се опитва да отнеме свободата, дадена ни от Бога и закрепена от Конституцията на РБ в чл. 37, ал. 1, Конвенцията за защита правата на човека и основните свободи в чл. 9, ал. 1, Закона за вероизповеданията и други европейски нормативни актове, да почитаме светите си места и да се събираме на обща молитва в тях, четем в декларацията

Не ни се иска да вярваме, че се връщаме към 1982 година, когато под натиска на комунистическата власт манастирът е бил взет от Пловдивска митрополия. Под същия натиск ли и в днешно време манастирът може да бъде поруган и осквернен, пише в писмото им.

Следват подписите на 270 свещеници от Пловдивска епархия.

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
0 #1 еленkа 14-02-2015 21:15
Това като начало е добро,но духовниците са поставени от Бог и той е техния управител-дали праведно и истинно водят миряните към покаяние ,към смирение,към вероучение в училищата?Към морал в обществото и страх от Бога?Единствена та религия,в която Ног е жив и деятелен и изцелява тези,които изпълняват неговата воля!Ание такива ли сме?
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови