Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

смъртта на Апостола бе скандално подменена в учебниците по история за 3 клас

Истината за смъртта на Апостола бе скандално подменена в учебниците по история за трети клас, а родителите скочиха възмутени. Съвременните автори на учебници решиха да не „обременяват“ детското съзнание с фактите около смъртта на Апостола и да напишат нова история на България. Резултатът бе вълна от възмущение заради подменената история и „словесен линч“ на авторите в социалните мрежи.

Според урок по история в учебник за трети клас Васил Левски не е бил арестуван от османска потеря, а за поп Кръстьо, който го предава, дори и ред не се споменава. Не се споменават и обстоятелствата около залавянето на Левски, а вместо това на децата се разказва съвсем друга история.

„Полицията заловила Апостола. Съдът го осъдил на смърт. Присъдата била изпълнена в покрайнините на София“, гласи кратко резюме от урока по история за смъртта на Левски.

Така най-общо, авторите на учебниците за трети клас обясняват какво се е случило с Левски. Няма и ред за делото на Дякона, нито за начините, по които се е налагало да се укрива, както и кой точно го е заловил, как го е заловил и кой е издал присъдата. Фактите около смъртта му, че Левски е загинал обесен край София, обаче са премълчани.

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови