Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Бият и ограбват немощни старци в района на Черно поле

Група роми, необезпокоявана от никого, плячкосва малцината останали хора в района на видинското село Черно поле, пише информационна агенция - PIK.

Съпротива няма, защото става дума предимно за овдовели жени. Всички те са обирани по няколко пъти. Пребивани са и са отмъквани всичките им пари. Посред зима са оставяни без скътаните консерви, без прасетата и кокошките. Ако случайно има пропуснати буркани, стопаните ги слагат в касетки и спят до тях, защото само това е надеждата им, че ще доживеят до пролетта. С мизерните пенсии от по 150 лева това е невъзможно.

А не беше така по времето на Тодор Живков. Сега кметовете са безсилни. Говорят какви ли не приказки, когато ги избираме, а след това – закрила никаква. Стоим и чакаме съдбата си като обречени – бог високо, цар далеко. Все едно сме ничия земя.

Елена МИХАЙЛОВА, София

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови