Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Мюсюлмани от цял свят се обединиха срещу тероризма

Оказа се, че показно разстреляният

от терористите полицай

в Париж също е бил мюсюлманин

Хиляди мюсюлмани се обединиха срещу терористичния акт и се разграничиха от вяра, която убива невинни. Оказа се, че показно разстреляният от терористите полицай вчера пред редакцията на "Шарли Ебдо" също е бил мюсюлманин. Той се е казвал Ахмед. Носи едно от имената на Пророка Мохамед. Ахмед - разстрелян безмилостно от хора, които се кълнат, че убиват в името на същия този Пророк.

Друг човек, на име Ахмед – български гражданин. Мюсюлманин. Един от много с това име. И един от многото, които споделят една религия, но не и една вяра с мъжете с автомати. „Това е варварство, това не е религия, не е човешка вяра”, казва той.

Терористите разстреляха показно един от своите. Ако религията изобщо би могла да бъде разделителна линия. Последните думи на Ахмед Мерабет, според свидетели били - "Наистина ли искате да ме убиете?". В отговор получава изстрел в главата.

Дали са знаели или не кого убиват, факт е, че терористите срещнаха съпротивата на човек със същата религия. А това вдигна мюсюлмани от цял свят, които сложиха снимки с надпис "Аз съм Шарли", "Аз съм Ахмед".

„Има хора, които не приемат и не признават различието, независимо, че живеят благодарение на тази система, която защитава различието. Иначе не може да има диалог между автомата и писалката”, категоричен е Ахмед.

Варварство - това е най-честата дума, която използват мюсюлманите за убийствата на 12-те в Париж. Убийства заради обида, заради сарказъм.

Дали приемам или не приемам политиката на този вестник, това не е въпрос. Въпросът е свободата на словото. В тоя момент може пак някой да пише нещо, което на мен лично не ми харесва и какво - да спра моята работа и да тръгна да го гоня? Това не е начин на контактуване, това не е начин на диалог”, казва той.

Посегателство не само срещу словото, а срещу ценностната система. Това според Ахмед са дръзнали да направят терористите в Париж. И иска защита - на демокрацията, на свободата и на живота. Защото това не е войната на Ахмед. Защото Ахмед днес трябваше да се прибере при съпругата си.

novanews.bg

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови