Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Патриарх Неофит: Където е Бог, там има земно добруване

Разделението и несигурността на 2014 г. са ни пратени, за да станем по-сърдечни и отзивчиви, казва светият отец на Българската православна църква

Господ е допуснал отминаващата 2014 година да бъде белязана с разделение, противопоставяне и несигурност, за да се постараем да изправим своите пътища. Това казва патриархът на Българската православна църква Неофит в новогодишното си послание към българския народ, разпространено от Светия синод на Българската православна църква.

"Годината, белязана с разделение, противопоставяне и несигурност, не беше лека и спокойна. Мнозина бяха сполетени от скърби, несгоди и страдания. Но ние вярваме, че Господ е допуснал това, за да ни направи по-човечни, по-добри и по-отзивчиви към болките и скърбите на другите, за да можем по-добре да оценим скъпоценните дарове, с които Бог ни дарява, и да се постараем да изправим своите пътища", казва патриарх Неофит. По думите му, "провидението ни е водело по пътя на живота с мъдрост и благост, макар и не винаги да сме осъзнавали това". Негово Светейшество уверява, че Бог е дарувал на хората благодат и всичко потребно за тяхното земно добруване и за спасението им, благославя труда им и го увенчава с успехи. Затова патриархът приканва "да се молим настъпващото време да бъде за нас време на Божието благословение и помощ в нашия живот... да се опираме на Божествения закон, да живеем в съответствие с него, преобразявайки своя ум и сърце, да освещаваме живота си с взаимна любов, с грижовно и внимателно отношение един към друг". По думите му тогава "ще се радваме на добруване, защото където е Бог, там има любов, мир, дълготърпение, милосърдие, там се проявяват най-добрите човешки качества". "Да встъпим в новата 2015 година с твърда надежда на Божията помощ", призовава патриархът. Ако възприемаме всичко в живота като от Божиите ръце, тогава предстоящата година ще бъде за нас щастлива и благословена. Божията благодат и милост да бъдат с нас, с нашата страна и Църква, и през настъпващата година, уверява той.

На 1 януари, когато църквата чества св. Василий Велики, Негово Светейшество Българският патриарх Неофит ще отслужи света божествена Литургия в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски". Начало на богослужението е 10:00 часа. След това патриарх Неофит ще направи Молебен за благословение на Новата 2015 година

http://www.faktor.bg/

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови