Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Пуснаха нови, по-скъпи свещи в храмовете, преди Рождество

Нови по-скъпи свещи има в храмовете дни преди Рождество Христово, предаде нова телевизия. В църквите и манастирите в страната вече могат да се намерят не само такива от парафин, но и направени от восък.

Причината е, че свещите от парафин замърсяват повече стенописите, което създава проблеми.Всяка част от процеса на правене на восъчни свещи обаче е свързана с ръчен труд - от слагането на материала, през излизането на готовия продукт по поточната линия до рязането на свещите.

В синодалната свещоливница в София кипи трескава подготовка за празниците. Там десетки ръце вече са направили хиляди свещи от восък. За последно такива са произвеждани преди около 40 години.

Освен свещите от восък в храмовете все още можем да намерим и такива направени от парафин, най-малкото, защото процесът на приготвянето им е много по-бърз и много по-евтин. „Ако за един ден правим от едната свещоливна един тон свещи, то от восъчните правим 100 килограма”, разказа Съботин Стоянов. Вс те са в пъти по-търсени от восъчните. „През миналата година сме продали около 350 тона, а тази година 420 тона”, каза още Съботин Стоянов. Ако искаме да сме сигурни, че свещите са качествени и безвредни е най-добре да ги купуваме само от храмовете.СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови