Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Цеца Величкович пя на частно парти на пастор Петров

Цеца Величкович пя на частно парти на пастор ПетровБалканската звезда Цеца Величкович

Гостите на третия рожден ден на "Сейвуей" се бръкнаха с по 120 евро за куверт, за да слушат примата на юго-фолка

Само ден след големия си концерт в зала „Арена Армеец“ Цеца Величкович отново излезе на столична сцена.

Сръбската звезда на турбофолка пя на партито по случай третия рожден ден на признатата от Комисията за защита на потребителите за пирамида пловдивска компания „Сейвуей”. Примата на юго-фолка беше гвоздеят на програмата, а преди нея с евродиско парчета разтанцуваха публиката Анита и Рей от 2Unlimited. С диджейски сет се разписа Тони Алонес от Сен Тропе.

Малка част от привилегированите клиенти на компанията за мрежов маркетинг „Сейвуей” (известни до началото на февруари тази година като „Сейв къмпани интернешънъл”- SCI) са присъствали безплатно на партито. Почти всички останали от 200-те души е трябвало да се бръкнат средно със 120 евро за куверт.

В сравнение с миналогодишния рожден ден, този път цената е драстично свалена. Тогава ВИП гостите трябваше да се бръкнат с 300 лева, за да слушат Графа и Мария Илиева.

Солено платените партита са начинът, чрез който се набират нови членове за компанията, разкриват запознати.

Схемата е проста –

предлагат се отстъпки при пазаруване и огромни печалби само срещу членска карта за 50 лева. Който иска да натрупа бързо пачки, може да влезе и с по-големи суми - от 600 до 3000 лева. За целта обаче трябва да привлече в схемата поне още петима души. Те от своя страна също трябва да убедят нови хора, за да печелят всички по веригата.

Основателите на компанията пастор Светослав Петров и Станчо Рангелов твърдят, че използват американски опит в мрежовия маркетинг и че дейността им няма нищо общо с познатите от миналото финансови пирамиди.

SCI има и впечатляващи рекламни лица - младежи, които за няколко месеца са спечелили скъпи БМВ-та или заплатата им е над 25 000 лева.

В началото на февруари обаче Комисията за защита на потребителите

наложи акт от 10 000 лв. на компанията

Ужилените са около 30 000 потребители, които са сигнализирали комисията още през ноември 2013 г. и след направена проверка компанията търпи финансовата санкция.

Точно тогава уличената в некоректно отношение към потребителите "Сейв къмпани интернешънъл" тихомълком започна прехвърлянето на собствеността и си смени името. Собствениците Светослав Петров и Станчо Рангелов прехвърлиха собствеността си на чуждестранно юридическо лице „Сейвуей интернешънъл холдинг" ООД, регистрирано в Германия. Новият управител е Радосвета Йорданова. Дружеството е правоприемник на фирмата им „Сейв къмпани интернешънъл”, с капитал 2500 лв.

Прехвърлянето на дружествения дял е регистрирано в Търговския регистър на 4 февруари 2014 г. Като собственици на „Сейвуей интернешънъл холдинг" обаче са посочени същите хора, плюс Симеон Мандаджиев. В немските сайтове текат предупреждения и сигнали срещу фирмата, в които тя е определена като пирамида.

Основният проблем със SCI е, че стойността на продукта – карти за намаление, е многократно по-ниска, отколкото е таксата за присъединяване към компанията. Тя варирала между 600 и 3000 лева, но преди прехвърлянето на собствеността е намалена на 400 и 2000 лв.

На пловдивската пирамида е забранено да прилага практиката за набиране на нови клиенти чрез агитация на близки и познати. "КЗП трябва да издаде забрана за нелоялна търговска практика. В случая заповедта цели да забрани насърчаването на потребителите да използват техните социални контакти, които да се включват като потребители срещу обещани парични бонуси от компанията", обясняват от Комисията за защита на потребителите.

Собственикът на компанията

Светослав Петров обаче с лекота заобикаля забраните

тъй като едновременно е търговец и пастор.

38-годишният Петров е председател на Национален християнски център, регистриран в Пловдив, и оглавява Българска божия църква “Християнски център “Жътвата”. Съратник в дейността му е неговата съпругата Веселина, а двамата се описват като “визионери и хора с цел”. В сайта на “църквата” двамата заявяват, че “вярват в развитието на личния човешки потенциал и в откриването и използването на дадените от Бог умения, способности и дарби”.

Въпреки че отрича връзката между фирмата и църквата, пастор Петров неволно я оповести публично. Докато се обясняваше по телевизията за наложения от КЗП акт на фирмата му и отричаше, че ще я продава, във Фейсбук от Българска божия църква “Християнски център „Жътвата”, където същият е управител и проповедник, агитираха за стачни действия пред БНТ – Пловдив, заради репортажа, в който се разказа как пловдивската пирамида е санкционирана с 10 хил. лв. от Комисията за защита на потребителите заради нелоялни практики.


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови