Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Тийнейджъри хранят бездомници с джобните си (видео)

Тийнейджъри хранят бездомници с джобните си (видео)Тийнейджъри хранят бездомници с джобните си (видео)

Група младежи от столичния квартал „Надежда“ сa се заели с едно благородно дело. Момчетата заделят от джобните си, за да купят храна на хора в нужда.


Героите в тази история са Петър Никифоров, Николай Станков, Даниел Калчев, Велимир Попчев и Димитър Коцев. Момчетата са на възраст между 15 и 17 години и са се заели с благородното дело, както самите те казват, "за да протегнат ръка и да дарят усмивка".

Идеята им е няколко пъти месечно да събират общите си спестявания и с тях да купуват най-различни продукти, които после да раздадат на хората, просещи из столицата. Младежите признават, че идеята им хруманала от клип на американски блогър, който правел същото.

Заснели клипче на първото си раздаване на храна, което пускали в интерент с надеждата идеята им да придобие популярност и още хора да се присъединя към нея.

Пред OFFNews едно от момчета, Петър, разказа, че вече 30 души са решили да се включат в тяхното доброволно дело. “Още на следващият ден хора от други големи градове като Варна, Пловдив, Бургас ни писаха, че са били вдъхновени и ще направят същото!“, каза той.

Петър споделя, че се надява, когато придобият още популярност, с приятелите му да успеят да направят нещо по-мащабно. Идеята им е за Ден на благотворителността, в който хората от различните градове в страната в един и същи час да излязат и да дадат храна на хората в нужда.

Ако имате желание да се включите в инициативата на момчетата или да им помогнете по някакъв начин, можете да ги намерите тук.

ВидеоСПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови